POSNA FUNGI PASTA Neodoljiva i kremasta, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

fungi pasta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g špageta ili neke druge paste po izboru
  • 300 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 1 crveni luk
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 200 ml biljne pavlake za kuvanje
  • 50 g rendanog posnog kačkavalja
  • sveži peršun (sitno iseckan)
  • so i biber po ukusu

Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte crveni luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Smanjite vatru i dodajte pavlaku za kuvanje, kuvajte nekoliko minuta dok se sos malo ne zgusne. Dodajte kuvanu pastu u tiganj sa sosom od pečuraka i dobro promešajte kako bi se pasta sjedinila sa sosom. Pospite rendanim parmezanom i svežim peršunom pre služenja.

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading