PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.

pasta karbonara
Shutterstock

Potrebno:

Možda vas zanima:

  • 300 g sušenih špageta
  • 100 g rendanog pekorino sira
  •  4 žumanceta
  • 3 deblje kriške gvankijale
  • so i biber

Priprema:

Špagete skuvajte al dente u lagano posoljenoj vodi. Na manje trakice narežite slaninu pa je propržite u tiganju, sve dok ne bude hrskava.Sklonite je iz tiganja, a u ostatak masnoće sipajte malo vode u kojoj se kuvala testenina.  Zatim dodajte kuvane špagete pa polako promešajte, da se sastojci sjedine. Zatim napravite pastu od rendanog sira i žumanceta pa je dobro poparite. Onda smanjite temperaturu pa u testeninu dodajte pastu od sira i jaja. Polako promešajte da se žumanca i sir ravnomerno rasporede po špagetama.Smanjite vatru pa u testeninu dodajte pastu od sira i jaja. Dobro promešajte da se sir i žumanca ravnomerno rasporede po špagetama. Hrskavu slaninu vratite u tiganj. 

Komentari (0)