PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno:
- 300 g sušenih špageta
- 100 g rendanog pekorino sira
- 4 žumanceta
- 3 deblje kriške gvankijale
- so i biber
Priprema:
Špagete skuvajte al dente u lagano posoljenoj vodi. Na manje trakice narežite slaninu pa je propržite u tiganju, sve dok ne bude hrskava.Sklonite je iz tiganja, a u ostatak masnoće sipajte malo vode u kojoj se kuvala testenina. Zatim dodajte kuvane špagete pa polako promešajte, da se sastojci sjedine. Zatim napravite pastu od rendanog sira i žumanceta pa je dobro poparite. Onda smanjite temperaturu pa u testeninu dodajte pastu od sira i jaja. Polako promešajte da se žumanca i sir ravnomerno rasporede po špagetama.Smanjite vatru pa u testeninu dodajte pastu od sira i jaja. Dobro promešajte da se sir i žumanca ravnomerno rasporede po špagetama. Hrskavu slaninu vratite u tiganj.
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli
Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)