PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.

Potrebno:
- 300 g sušenih špageta
- 100 g rendanog pekorino sira
- 4 žumanceta
- 3 deblje kriške gvankijale
- so i biber
Priprema:
Špagete skuvajte al dente u lagano posoljenoj vodi. Na manje trakice narežite slaninu pa je propržite u tiganju, sve dok ne bude hrskava.Sklonite je iz tiganja, a u ostatak masnoće sipajte malo vode u kojoj se kuvala testenina. Zatim dodajte kuvane špagete pa polako promešajte, da se sastojci sjedine. Zatim napravite pastu od rendanog sira i žumanceta pa je dobro poparite. Onda smanjite temperaturu pa u testeninu dodajte pastu od sira i jaja. Polako promešajte da se žumanca i sir ravnomerno rasporede po špagetama.Smanjite vatru pa u testeninu dodajte pastu od sira i jaja. Dobro promešajte da se sir i žumanca ravnomerno rasporede po špagetama. Hrskavu slaninu vratite u tiganj.
Možda vas zanima:

PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli
Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.

LAŽNA BOLONJEZE PASTA Bez mesa, a preukusna, ukućani će stajati u redu za još
Sočna i aromatična, svaki zalogaj je raj za nepca.

MAKARONE SA SLANINICOM I BROKOLIJEM Savršene za brzi ručak ili večeru, jelo koje će gurmani obožavati
Pravi se brzo i lako, a ukusa koji priča priče.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Kremasto jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Pravi se nikad lakše, a pravi raj za nepca.

MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.

NUGAT TORTA Kremasta i nedoljiva, nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za sve prilike.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)