PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno:
- 300 g sušenih špageta
- 100 g rendanog pekorino sira
- 4 žumanceta
- 3 deblje kriške gvankijale
- so i biber
Priprema:
Špagete skuvajte al dente u lagano posoljenoj vodi. Na manje trakice narežite slaninu pa je propržite u tiganju, sve dok ne bude hrskava.Sklonite je iz tiganja, a u ostatak masnoće sipajte malo vode u kojoj se kuvala testenina. Zatim dodajte kuvane špagete pa polako promešajte, da se sastojci sjedine. Zatim napravite pastu od rendanog sira i žumanceta pa je dobro poparite. Onda smanjite temperaturu pa u testeninu dodajte pastu od sira i jaja. Polako promešajte da se žumanca i sir ravnomerno rasporede po špagetama.Smanjite vatru pa u testeninu dodajte pastu od sira i jaja. Dobro promešajte da se sir i žumanca ravnomerno rasporede po špagetama. Hrskavu slaninu vratite u tiganj.
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli
Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)