ZAPEČENE NJOKE SA KOBASICAMA Gurmanski specijalitet koji budi sva čula
Savršen spoj ukusa u jelu koje se pamti.
Potrebno je:
- 500 g njoka
- 300 g kobasica
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- konzerva seckanog paradajza
- 200 ml paradajz sosa
- kašičica suvog origana
- kašičica suvog bosiljka
- 100 g rendanog parmezana
- 200 g mocarele
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Njoke skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa ih procedite i ostavite sa strane. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju, na srednjoj vatri, pa dodajte kobasice i pržite, dok ne postanu zlatno smeđe. Zatim, izvadite kobasice i ostavite sa strane. Dodajte još malo maslinovog ulja, pa umešajte sitno seckan crveni luk, i pržite, dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk, pa pržite još minut. Umešajte seckani paradajz, sos, origano, biber i bosiljak. Sos kuvajte na srednjoj vatri oko 10 do 15 minuta, sve dok se ne zgusne. Onda vratite kobasice u sos pa dobro promešajte. U posudi za pečenje pomešajte njoke sa sosom od kobasica. Preko pospite rendani parmezan i mocarelu. Zapecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, pospite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
NJOKE SA SIROM POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Priprema je jednostavna, a svi ih vole
Kremaste i slasne, za savršen ručak.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
NJOKE U PESTO SOSU Ručak koji će obožavati cela porodica, svaki zalogaj je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim, a fenomenalnog ukusa.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)