ZAPEČENE NJOKE SA KOBASICAMA Gurmanski specijalitet koji budi sva čula

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Savršen spoj ukusa u jelu koje se pamti.

njoke sa kobasicama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g njoka
  • 300 g kobasica
  • 1 crveni luk 
  • 2 čena belog luka
  • konzerva seckanog paradajza
  • 200 ml paradajz sosa
  • kašičica suvog origana
  • kašičica suvog bosiljka
  • 100 g rendanog parmezana
  • 200 g mocarele
  • so 
  • biber
  • maslinovo ulje 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Njoke skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa ih procedite i ostavite sa strane. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju, na srednjoj vatri, pa dodajte kobasice i pržite, dok ne postanu zlatno smeđe. Zatim, izvadite kobasice i ostavite sa strane. Dodajte još malo maslinovog ulja, pa umešajte sitno seckan crveni luk, i pržite, dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk, pa pržite još minut.  Umešajte seckani paradajz, sos, origano, biber i bosiljak. Sos kuvajte na srednjoj vatri oko 10 do 15 minuta, sve dok se ne zgusne. Onda vratite kobasice u sos pa dobro promešajte. U posudi za pečenje pomešajte njoke sa sosom od kobasica. Preko pospite rendani parmezan i mocarelu. Zapecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, pospite svežim peršunom. 

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading