ZAPEČENE NJOKE SA KOBASICAMA Gurmanski specijalitet koji budi sva čula
Savršen spoj ukusa u jelu koje se pamti.
Potrebno je:
- 500 g njoka
- 300 g kobasica
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- konzerva seckanog paradajza
- 200 ml paradajz sosa
- kašičica suvog origana
- kašičica suvog bosiljka
- 100 g rendanog parmezana
- 200 g mocarele
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Njoke skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa ih procedite i ostavite sa strane. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju, na srednjoj vatri, pa dodajte kobasice i pržite, dok ne postanu zlatno smeđe. Zatim, izvadite kobasice i ostavite sa strane. Dodajte još malo maslinovog ulja, pa umešajte sitno seckan crveni luk, i pržite, dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk, pa pržite još minut. Umešajte seckani paradajz, sos, origano, biber i bosiljak. Sos kuvajte na srednjoj vatri oko 10 do 15 minuta, sve dok se ne zgusne. Onda vratite kobasice u sos pa dobro promešajte. U posudi za pečenje pomešajte njoke sa sosom od kobasica. Preko pospite rendani parmezan i mocarelu. Zapecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, pospite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
NJOKE SA SIROM POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Priprema je jednostavna, a svi ih vole
Kremaste i slasne, za savršen ručak.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
NJOKE U PESTO SOSU Ručak koji će obožavati cela porodica, svaki zalogaj je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim, a fenomenalnog ukusa.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)