POSNA PICA SA AJVAROM Slasna i drugačija, prste da poližete
Drugačija i slasna, idealna za lepo veče sa prijateljima.
Potrebno je:
Za testo:
- 450 g brašna
- 280 ml vode
- 70 ml ulja
- pola kockice kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike ajvara
- 100 g maslinki
- 100 g šampinjona
- pola glavice crnog luka
- 3 veća kisela krastavčića
- 1 manja, sveža paprika
- 50 g kukuruza šećerca
- 2 veće konzerve tunjevine u komadima
- 300 g biljnog kačkavalja
- 1 kesica origana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom, u toploj vodi. U jednoj posudi pomešajte brašno i ulje pa sa kvascem zamesite testo. Ostavite ga sa strane dok pripremate fil. Oceđenu tunjevinu pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom. Na listiće isecite šampinjone, a papriku i krastavčiće na kockice. Masline isecite na krugove. Zasebno, sjedinite ajvar sa kečapom. Veliki pleh premažite uljem, pa rastanjite naraslo testo u veličini pleha. Zatim ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Preko nanesite tunjevinu sa lukom, seckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Zatim, pospite sa origanom i, krupno, narendajte biljni kačkavalj. Pecite picu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i aromatična, za lepo veče sa prijateljima
Savršena za dane velikog Božićnog posta, pravićete stalno.
TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)