POSNA PICA SA AJVAROM Slasna i drugačija, prste da poližete

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Drugačija i slasna, idealna za lepo veče sa prijateljima.

posna pica sa ajvarom
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 450 g brašna
  • 280 ml vode
  • 70 ml ulja
  • pola kockice kvasca
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera


Za fil:

  • 2 kašike kečapa
  • 2 kašike ajvara
  • 100 g maslinki
  • 100 g šampinjona
  • pola glavice crnog luka
  • 3 veća kisela krastavčića
  • 1 manja, sveža paprika
  • 50 g kukuruza šećerca
  • 2 veće konzerve tunjevine u komadima
  • 300 g biljnog kačkavalja
  • 1 kesica origana

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom, u toploj vodi. U jednoj posudi pomešajte brašno i ulje pa sa kvascem zamesite testo. Ostavite ga sa strane dok pripremate fil. Oceđenu tunjevinu pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom. Na listiće isecite šampinjone, a papriku i krastavčiće na kockice. Masline isecite na krugove. Zasebno, sjedinite ajvar sa kečapom. Veliki pleh premažite uljem, pa rastanjite naraslo testo u veličini pleha.  Zatim ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Preko nanesite tunjevinu sa lukom, seckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Zatim, pospite sa origanom i, krupno, narendajte biljni kačkavalj. Pecite picu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading