KROASAN POGAČA IZ BAKINE KUHINJE Mekana kao pamuk, ovakvu do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 30 g svežeg kvasca
- 1 kašicica šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 2 jaja
- 1 žumance
- 700 gr brašna
- so
- mala kockica maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac izmrvite sa šećerom u mlakoj vodi, pa ostavite da nadođe. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte ulje,mleko, jogurt, brašno, so i nadošli kvasac. Umesite glatko testo, pa ga ostavite pola sata na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo pa ostavite manji deo,a ostatak razvijte u loptu, pa tanko premažute maslacem i secite na trouglove-treba da ih bude 16. Svaki trougao onda uvijte u kiflicu, da jedna strana bude ravna. U pleh obložen pek papirom poređajt kiflice u krug, tako da ravni deo dođe do ivice. Na sredinu stavite krug, pa ga ukrstite trakama ili mrežicom pomoću valjka. Pokrijte 15 minuta, pa premažite žumancetom i sa malo mleka. Pospite susamom i pecite pogaču 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)