KROASAN POGAČA IZ BAKINE KUHINJE Mekana kao pamuk, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

kroasan pogača
Printscreen

Potrebno je:

  • 30 g svežeg kvasca
  • 1 kašicica šećera
  • 50 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 2 jaja
  • 1 žumance
  • 700 gr brašna
  • so
  • mala kockica maslaca

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac izmrvite sa šećerom u mlakoj vodi, pa ostavite da nadođe. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte ulje,mleko, jogurt, brašno, so i nadošli kvasac.  Umesite glatko testo, pa ga ostavite pola sata na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo pa ostavite manji deo,a ostatak razvijte u loptu, pa tanko premažute maslacem i secite na trouglove-treba da ih bude 16. Svaki trougao onda uvijte u kiflicu, da jedna strana bude ravna. U pleh obložen pek papirom poređajt kiflice u krug, tako da ravni deo dođe do ivice. Na sredinu stavite krug, pa ga ukrstite trakama ili mrežicom pomoću valjka. Pokrijte 15 minuta, pa premažite žumancetom i sa malo mleka. Pospite susamom i pecite pogaču 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

@moja.trpeza Savršen kolač sa dva sastojka Sastojci: 300 g kiselih jabuka 🍏 150 g posne crne čokolade 🍫 Priprema: 1. Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na manje komade. 2. Kuvajte ih na šporetu 15 minuta dok ne omekšaju. 3. Ostavite da se prohlade, a za to vreme otopite posnu crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. 4. Jabuke i otopljenu čokoladu dobro izblendirajte dok ne dobijete glatku smesu. 5. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da se stegne u frižideru najmanje 2 sata. 6. Secite na komade i poslužite uz zamrznuto voće ili prelivene posnom belom čokoladom. Brzo, jednostavno i ukusno! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryoupage #recipe #fypシ゚ ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading