POSNE PROJICE SA SPANAĆEM I AJVAROM Ukusa koji priča priče, a uspevaju i početnicima
Prave se lako, a nikad ukusnije.
Potrebno je
- 150 g heljdinog brašna
- 220 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1-2 kašičice soli
- 80 ml ulja
- 450 ml kisele vode
- 2 pune kašike ajvara
- 30 g spanaća (poželjno da bude bejbi spanać)
- susam, po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte heljdino i kukuruzno brašno sa praškom za pecivo. Onda dodajte so, pa ulje i kiselu vodu. Prokuvajte kratko spanać pa dodajte ajvar i seckan spanać. U papirne korpice sipajte smesu, pa stavite u kalupe za mafine. Pospite susamom. Pecite projice pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)