POSNE PROJICE SA SPANAĆEM I AJVAROM Ukusa koji priča priče, a uspevaju i početnicima
Prave se lako, a nikad ukusnije.
Potrebno je
- 150 g heljdinog brašna
- 220 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1-2 kašičice soli
- 80 ml ulja
- 450 ml kisele vode
- 2 pune kašike ajvara
- 30 g spanaća (poželjno da bude bejbi spanać)
- susam, po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte heljdino i kukuruzno brašno sa praškom za pecivo. Onda dodajte so, pa ulje i kiselu vodu. Prokuvajte kratko spanać pa dodajte ajvar i seckan spanać. U papirne korpice sipajte smesu, pa stavite u kalupe za mafine. Pospite susamom. Pecite projice pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)