POSNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 1 šolja (od 2dl) brašna
- 2 šolje kukuruznog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike pečene golice
- 2 kašike pečenog suncokreta
- 1 kašika mlevenog lana
- 1 struk mladog luka
- 2 šolje kisele vode
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
- origano i peršun
- slatka paprika
- susam za posipanje
Priprema:
U vanglici prvo izmešašjte sve suve sastojke, pa dodajte kiselu vodu i ulje i sve dobro sjedinite. U pleh srednje veličine stavite pek-papir, pa sipajte smesu, pospite susamom i slatkom paprikom. Pecite proju na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA ZA POČETNIKE Uspeva BAŠ svima, a savršena za doručak ili večeru
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
PROJA NA VODI Ukusna i zasitna, a mekana i sutradan
Najbolje služite uz sojin jogurt ili svežu salatu.
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
POSNA PROJA OD SAMO 3 SASTOJKA Pravi se nikad lakše, a biće mekana i sutradan
Samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)