SLATKA PROJA Sa bundevom i medom. totalno drugačija od svega što ste jeli

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Savršena i slatka, bićete oduševljeni.

proja sa bundevom i medom
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 šolja običnog brašna
  • 1 šolja pirea od pečene bundeve
  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • ½ šolje putera 
  • 1 šolja mlaćenice 
  • ½ šolje granuliranog šećera 
  • ¼ šolje javorovog sirupa 
  • 2 jaja
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica začina za bundevu (cimet, muskatni oraščić, đumbir)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi umutite omekšali puter i šećer, sve dok ne dobijete kremastu smesu. Polako dodajte jaja, uz neprestano mućenje. Onda umešajte pire od bundeve, med i mlaćenicu dok se ne sjedini. Zasebno prosejte brašno, pa dodajte kukuruzno brašno, sodu bikarbonu i začin za bundevu. Lagano sjedinite suve sa mokrim sastojcima, uz mešanje. Pleh obložite pek papirom. Izlijte smesu i pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad čačkalica izađe čista, ostavite proju da se ohladi, pa služite sa dodatnim medom.

@moja.trpeza Savršen kolač sa dva sastojka Sastojci: 300 g kiselih jabuka 🍏 150 g posne crne čokolade 🍫 Priprema: 1. Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na manje komade. 2. Kuvajte ih na šporetu 15 minuta dok ne omekšaju. 3. Ostavite da se prohlade, a za to vreme otopite posnu crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. 4. Jabuke i otopljenu čokoladu dobro izblendirajte dok ne dobijete glatku smesu. 5. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da se stegne u frižideru najmanje 2 sata. 6. Secite na komade i poslužite uz zamrznuto voće ili prelivene posnom belom čokoladom. Brzo, jednostavno i ukusno! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryoupage #recipe #fypシ゚ ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Komentari (0)

Loading