SLATKA PROJA Sa bundevom i medom. totalno drugačija od svega što ste jeli
Savršena i slatka, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 1 šolja običnog brašna
- 1 šolja pirea od pečene bundeve
- 1 šolja kukuruznog brašna
- ½ šolje putera
- 1 šolja mlaćenice
- ½ šolje granuliranog šećera
- ¼ šolje javorovog sirupa
- 2 jaja
- ½ kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica začina za bundevu (cimet, muskatni oraščić, đumbir)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi umutite omekšali puter i šećer, sve dok ne dobijete kremastu smesu. Polako dodajte jaja, uz neprestano mućenje. Onda umešajte pire od bundeve, med i mlaćenicu dok se ne sjedini. Zasebno prosejte brašno, pa dodajte kukuruzno brašno, sodu bikarbonu i začin za bundevu. Lagano sjedinite suve sa mokrim sastojcima, uz mešanje. Pleh obložite pek papirom. Izlijte smesu i pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad čačkalica izađe čista, ostavite proju da se ohladi, pa služite sa dodatnim medom.
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
Komentari (0)