POSNE PLJESKAVICE OD PATLIDŽANA I TIKVICA Pravi raj za nepca, zaboravićete da nedostaje meso
Priprema nije komplikovana, a ukus je neverovatan.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

POSNE PLJESKAVICE Toliko su dobre da nećete primetiti da nedostaje meso
Sočne i mekane, prste da poližete.

PLJESKAVICE OD SOČIVA Pikantne i slasne, a posne, zaboravićete da nemaju meso
Idealne za dane posta, a zdrave i ukusne.

PLJESKAVICE POSNE NA VODI Sočne i slasne, nedostatak mesa nećete da primetite
Napravite pljeskavice bez mesa, posne na vodi. Biće preukusne, i zameniće vam one prave.
- 1 veliki patlidžan, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, sitno iseckanog
- 2 srednje tikvice, krupno narendane
- 180 g hlebnih mrvica
- 100 g mlevenih lanenih semenki potopljenih u vodu
- 1 kašika ulja, plus još za prženje
Priprema:
Obilno posolite patlidžan, pa ga ostavite u cediljci oko pola sata. Tikvice stavite u čistu kuhinjsku krpu, pa umotajte i uvijte da ocede vodu. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte kašiku ulja, pa dodajte patlidžan i beli luk i pržite oko 10 minuta, dok ne omekša. Dodajte patlidžan u veću činiju sa proceđenim tikvicama, prezlama i mlevenim lanenim semenom potopljenim u vodi. Dobro sve izgnječite pomoću gnječilice za krompir. Rukom oblikujte pljeskavice. Pržite pljeskavice na zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, po strani. Prijatno!

ON IGRA PROTIV NOVAKA U FINALU! Mladi teniser napravio još jednu senzciju I ZAKAZAO DUEL S NAJBOLJIM SVIH VREMENA!

ODŠTAMPALI ŽELEZNIČKU STANICU: Otvaranje zakazano za jul (FOTO/VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

ŠTA SE KRIJE ISPOD LEDENOG BREGA: Naučnici nisu mogli ni da pretpostave šta će otkriti kada se odlomi (FOTO)

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

JOKIĆ OSTVARIO DABL DABL UČINAK NA POLUVREMENU! Srpska košarkaška mašina nastavlja svojim putem!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

KIŠOVIT VIKEND, EVO ŠTA NAS ČEKA U APRILU: Vremenska prognoza za subotu, 29. mart
Postala sam veštica koja vrača: Sanja odgovorila na sve prozivke koje su joj upućene od strane ostalih ukućana, pa žestoko potkačila Gastoza: On je jedan prostak! (VIDEO)
Hitna reakcija Velikog šefa: Tri takmičarke udarene po džepu, kršenje pravila se ne toleriše!

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

SLASNI UŠTIPCI Super idu uz jogurt, za savršen doručak
Dodajte jogurt ili prilog po želji.

REFORMA TORTA Čokoladni klasik sa orasima za svaku svečanost
Savršena za rođendane, proslave i sve važne događaje.

LOVAČKE ŠNICLE Po starom kafanskom receptu, meso se lepi za prste
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.
Komentari (0)