POSNE PLJESKAVICE OD PATLIDŽANA I TIKVICA Pravi raj za nepca, zaboravićete da nedostaje meso
Priprema nije komplikovana, a ukus je neverovatan.
Potrebno je:
- 1 veliki patlidžan, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, sitno iseckanog
- 2 srednje tikvice, krupno narendane
- 180 g hlebnih mrvica
- 100 g mlevenih lanenih semenki potopljenih u vodu
- 1 kašika ulja, plus još za prženje
Priprema:
Obilno posolite patlidžan, pa ga ostavite u cediljci oko pola sata. Tikvice stavite u čistu kuhinjsku krpu, pa umotajte i uvijte da ocede vodu. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte kašiku ulja, pa dodajte patlidžan i beli luk i pržite oko 10 minuta, dok ne omekša. Dodajte patlidžan u veću činiju sa proceđenim tikvicama, prezlama i mlevenim lanenim semenom potopljenim u vodi. Dobro sve izgnječite pomoću gnječilice za krompir. Rukom oblikujte pljeskavice. Pržite pljeskavice na zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, po strani. Prijatno!
Možda vas zanima:
PLJESKAVICE OD BROKOLIJA Prave se brzo i lako, a deca će ih obožavati
Posne i slasne, pravićete stalno.
POSNE PLJESKAVICE OD KARFIOLA Toliko su slasne da ćete polizati i tanjir, a ne goje
Sočne i preukusne, prste da poližete.
PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.
SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)