POSNE PLJESKAVICE OD PATLIDŽANA I TIKVICA Pravi raj za nepca, zaboravićete da nedostaje meso

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Priprema nije komplikovana, a ukus je neverovatan.

posne pljeskavice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 veliki patlidžan, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, sitno iseckanog
  • 2 srednje tikvice, krupno narendane
  • 180 g hlebnih mrvica
  • 100 g mlevenih lanenih semenki potopljenih u vodu
  • 1 kašika ulja, plus još za prženje

Priprema:

Obilno posolite patlidžan, pa ga ostavite u cediljci oko pola sata. Tikvice stavite u čistu kuhinjsku krpu, pa umotajte i uvijte da ocede vodu. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte kašiku ulja, pa dodajte patlidžan i beli luk i pržite oko 10 minuta, dok ne omekša. Dodajte patlidžan u veću činiju sa proceđenim tikvicama, prezlama i mlevenim lanenim semenom potopljenim u vodi. Dobro sve izgnječite pomoću gnječilice za krompir. Rukom oblikujte pljeskavice. Pržite pljeskavice na zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, po strani. Prijatno!

@moja.trpeza POSLASTICA ZA SAMO 100 DINARA (posno) Savršena poslastica za posne dane: ogulite jabuku, očistite je od semenki i stavite da se kuva s narom, vodom i 3 kašike šećera na tihoj vatri. Kad jabuke poprime boju nara, skinite ih sa vatre i poslužite s malo meda i, po želji, orasima. #trpeza #mojatrpeza #post #posnahrana #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ Pretty (Sped Up) - MEYY

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading