MCHADI Gruzijski kukuruzni hleb sa sirom mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja tople vode
- pola kašičice soli
- 200 g sira
- ulje za prženje
Priprema:
Kukuruzno brašno i so pomešajte u velikoj posudi. Polako sipajte toplu vodu i mešajte, dok ne dobijete glatko testo. Zatim, podelite testo na manje kuglice, pa svaku spljoštite u oblik diska. Na sredinu stavite po komadić sira. Testo preklopite preko sira , pa oblikujte u kuglicu, zatim ponovo spljoštite u disk. Pržite svaku lepinju sa obe strane, oko tri do četri minuta. Stavite na ubruse da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)