MCHADI Gruzijski kukuruzni hleb sa sirom mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

gruzijski kukuruzni hleb
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • 1 šolja tople vode
  • pola kašičice soli
  • 200 g sira
  • ulje za prženje

Priprema:

Kukuruzno brašno i so pomešajte u velikoj posudi. Polako sipajte toplu vodu i mešajte, dok ne dobijete glatko testo.  Zatim, podelite testo na manje kuglice, pa svaku spljoštite u oblik diska. Na sredinu stavite po komadić sira. Testo preklopite preko sira , pa oblikujte u kuglicu, zatim ponovo spljoštite u disk. Pržite svaku lepinju sa obe strane, oko tri do četri minuta. Stavite na ubruse da se ocede od viška ulja.

@moja.trpeza POSLASTICA ZA SAMO 100 DINARA (posno) Savršena poslastica za posne dane: ogulite jabuku, očistite je od semenki i stavite da se kuva s narom, vodom i 3 kašike šećera na tihoj vatri. Kad jabuke poprime boju nara, skinite ih sa vatre i poslužite s malo meda i, po želji, orasima. #trpeza #mojatrpeza #post #posnahrana #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ Pretty (Sped Up) - MEYY

Komentari (0)

Loading