DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

domaći hleb
Shutterstock

Potrebno je: 

  • 500 g brašna tip 400 meko
  • 500 ml mlake vode
  • 15 g suvog kvasca
  • kašičica šećera
  • kašičica soli

Priprema: 

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, vodu, kvasac i šećer, pa dodajte so, i mutite par minuta. Onda prekrijte krpom i ostavite 30 do 50 minuta da naraste. Naraslo testo premesite kašikom. U pleh obložen pek papirom sipajte testo. Pecite hleb 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prijatno!

 

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading