DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

Potrebno je:
- 500 g brašna tip 400 meko
- 500 ml mlake vode
- 15 g suvog kvasca
- kašičica šećera
- kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, vodu, kvasac i šećer, pa dodajte so, i mutite par minuta. Onda prekrijte krpom i ostavite 30 do 50 minuta da naraste. Naraslo testo premesite kašikom. U pleh obložen pek papirom sipajte testo. Pecite hleb 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:

DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.

DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.

MAFINI SA ŠUNKOM I SIROM Gotovi za pola sata a nema ko će im odoleti
Mirisni i sočni.

NUGAT TORTA Kremasta i nedoljiva, nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za sve prilike.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)