DOMAĆA GIBANICA Jednostavni recept za omiljenu srpsku pitu
Pravi se lako, i uspeva svima.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so. Prvo umutite jaja pa dodajte ostalo. Jednu koru poprskajte sa malo sitnog sira, pa preko stavite drugu i poprskajte i tako redom. Uvijte u rolat i podelite sa malim zasecima na 10 jednakih delova. Oštrim nožem isecite parčiće, pa ređajte u pleh. Prelijte pitu sa prelivom i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.
PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
PITA SA SIROM BRZI GONZALES SE NE ODBIJA A ne zahteva ni truda ni vremena
Savršena za doručak ili večeru, uz jogurt ili kiselo mleko.
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)