DOMAĆA GIBANICA Jednostavni recept za omiljenu srpsku pitu

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, i uspeva svima.

pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • pola šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so. Prvo umutite jaja pa dodajte ostalo. Jednu koru poprskajte sa malo sitnog sira, pa preko stavite drugu i poprskajte i tako redom. Uvijte u rolat i podelite sa malim zasecima na 10 jednakih delova. Oštrim nožem isecite parčiće, pa ređajte u pleh. Prelijte pitu sa prelivom i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

@moja.trpeza POSLASTICA ZA SAMO 100 DINARA (posno) Savršena poslastica za posne dane: ogulite jabuku, očistite je od semenki i stavite da se kuva s narom, vodom i 3 kašike šećera na tihoj vatri. Kad jabuke poprime boju nara, skinite ih sa vatre i poslužite s malo meda i, po želji, orasima. #trpeza #mojatrpeza #post #posnahrana #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ Pretty (Sped Up) - MEYY

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading