DOMAĆA GIBANICA Jednostavni recept za omiljenu srpsku pitu
Pravi se lako, i uspeva svima.

Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so. Prvo umutite jaja pa dodajte ostalo. Jednu koru poprskajte sa malo sitnog sira, pa preko stavite drugu i poprskajte i tako redom. Uvijte u rolat i podelite sa malim zasecima na 10 jednakih delova. Oštrim nožem isecite parčiće, pa ređajte u pleh. Prelijte pitu sa prelivom i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Napravite ovako, i biće u isto vreme sočna i hrskava
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.

PITA SA KAČKAVALJEM OD GOTOVIH KORA Prava eksplozija ukusa, za savršeno jutro
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.

PROLEĆNI KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Za obrok koji se pamti
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)