DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita savršenog ukusa, prste da poližete

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Sočna pita sa sirom, ukusa koji priča priče.

pita
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • pola šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite pa dodajte jogurt, ulje, kiselu vodu, so i sitan sir. Promešajte dobro pa nauljite tepsiju. Stavite 2 kore na dno. Zatim sledeću koru umičite u smesu pa gužvajte i ređajte u tepsiju. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Prelijte ostatak preko gibanice pa zatvorite celom korom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Borovnica napitak Sastojci: 200 g borovnica 1 limun 1 čaša vode 1 kašika meda Priprema: U blender staviti borovnice, isceđeni sok od limuna, vodu i med. Blendirati dok se ne dobije ujednačen napitak. Konzumirati jednu čašu dnevno za osveženje i zdravlje. #mojatrpeza #trpeza #sokodborovnice #kuhinjarecepti #viralvideos #videoviral #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)