DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita savršenog ukusa, prste da poližete
Sočna pita sa sirom, ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite pa dodajte jogurt, ulje, kiselu vodu, so i sitan sir. Promešajte dobro pa nauljite tepsiju. Stavite 2 kore na dno. Zatim sledeću koru umičite u smesu pa gužvajte i ređajte u tepsiju. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Prelijte ostatak preko gibanice pa zatvorite celom korom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.

BRZA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Omiljena srpska pita po receptu baka Dobrile, nikad sočnija
Sočna pita sa sirom oduševiće i one izbirljive.

DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.

DOMAĆA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za početak dana
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.

DALMATINSKA PAŠTICADA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
Najbolje služite uz njoke.

ORASNICE Prhki starinski kolači skupog ukusa, za sve bitne događaje
Super idu uz šolju kafe.

NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.

NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.

SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)