POSNA MAK TORTA Neodoljiva poslastica koja se topi u ustima
Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog maka
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 250 ml biljnog mleka
- 100 ml ulja
- 2 kašike džema
- 1 kašika ekstrakta vanile
- rendana limunova korica
- 100 g suvog voća
- Za čokoladni preliv:
- 150 g crne posne ćokolade
- 2 kašike biljnog ulja
- 100 ml biljnog mleka
- voće po izboru
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveni mak, brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. Zasebno pomešajte biljno mleko, ulje, džem i ekstrakt vanile. Postepeno pomešajte obe smese, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Umešajte rendanu koricu limuna i iseckano suvo voće, pa sve dobro promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Zatim izvadite iz rerne pa ostavite da se potpuno prohladi. Zagrejte biljno mleko dok ne provri, pa skinite sa vatre i dodajte polomljenu crnu posnu čokoladu i biljno ulje. Mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Čokoladnim prelivom prelijte prohlađeni kolač. Dekorišite kandiranim voćem, pa ostavite da se ohladi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)