POSNA MAK TORTA Neodoljiva poslastica koja se topi u ustima
Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:
- 200 g mlevenog maka
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 250 ml biljnog mleka
- 100 ml ulja
- 2 kašike džema
- 1 kašika ekstrakta vanile
- rendana limunova korica
- 100 g suvog voća
- Za čokoladni preliv:
- 150 g crne posne ćokolade
- 2 kašike biljnog ulja
- 100 ml biljnog mleka
- voće po izboru
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveni mak, brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. Zasebno pomešajte biljno mleko, ulje, džem i ekstrakt vanile. Postepeno pomešajte obe smese, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Umešajte rendanu koricu limuna i iseckano suvo voće, pa sve dobro promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Zatim izvadite iz rerne pa ostavite da se potpuno prohladi. Zagrejte biljno mleko dok ne provri, pa skinite sa vatre i dodajte polomljenu crnu posnu čokoladu i biljno ulje. Mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Čokoladnim prelivom prelijte prohlađeni kolač. Dekorišite kandiranim voćem, pa ostavite da se ohladi.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
Komentari (0)