BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.

baklava sa višnjama
Printscreen

Potrebno je:

Za baklavu:

  • 500 g tankih kora
  • 500 g višanja
  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g maslaca
  • kašičica cimeta po želji

Za sirup:

  • 500 g šećera
  • 500 ml vode
  • limunov sok i kora
  • 1 kesica vanilinog šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jrednoj posudi pomešajte višnje, šećer, mlevene orahe i cimet. apalrh obložite pek papirom. Jednu koru stavite na dno pleha i premažite otopljenim maslacem. Ponovite postupak za još nekoliko kora, pa rasporedite deo fila od višanja preko kora. Fil prekrijte sa 5 do 5 kora. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite maslacem. Baklavu isecite na dijamante ili kvadrate pre pečenja. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte sirup. Pomešajte šećer, vodu, limunov sok i koru i vanilin šećer. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok ne proključa pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. Prelijte vruću baklavu mlakim sirupom. Ostavite da baklava upije sirup.

@moja.trpeza POSLASTICA ZA SAMO 100 DINARA (posno) Savršena poslastica za posne dane: ogulite jabuku, očistite je od semenki i stavite da se kuva s narom, vodom i 3 kašike šećera na tihoj vatri. Kad jabuke poprime boju nara, skinite ih sa vatre i poslužite s malo meda i, po želji, orasima. #trpeza #mojatrpeza #post #posnahrana #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ Pretty (Sped Up) - MEYY

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading