BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.

Potrebno je:
Za baklavu:
- 500 g tankih kora
- 500 g višanja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g maslaca
- kašičica cimeta po želji
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- limunov sok i kora
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jrednoj posudi pomešajte višnje, šećer, mlevene orahe i cimet. apalrh obložite pek papirom. Jednu koru stavite na dno pleha i premažite otopljenim maslacem. Ponovite postupak za još nekoliko kora, pa rasporedite deo fila od višanja preko kora. Fil prekrijte sa 5 do 5 kora. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite maslacem. Baklavu isecite na dijamante ili kvadrate pre pečenja. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte sirup. Pomešajte šećer, vodu, limunov sok i koru i vanilin šećer. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok ne proključa pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. Prelijte vruću baklavu mlakim sirupom. Ostavite da baklava upije sirup.
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.

SOČNA BAKLAVA SA MLEKOM Nema ko vam neće tražiti recept, savršenstvo ukusa
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Drugačija, sočna i mekana kao duša, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršen spoj ukusa u poslastici koja se ne odbija.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
Komentari (0)