BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
Potrebno je:
Za baklavu:
- 500 g tankih kora
- 500 g višanja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g maslaca
- kašičica cimeta po želji
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- limunov sok i kora
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jrednoj posudi pomešajte višnje, šećer, mlevene orahe i cimet. apalrh obložite pek papirom. Jednu koru stavite na dno pleha i premažite otopljenim maslacem. Ponovite postupak za još nekoliko kora, pa rasporedite deo fila od višanja preko kora. Fil prekrijte sa 5 do 5 kora. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite maslacem. Baklavu isecite na dijamante ili kvadrate pre pečenja. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte sirup. Pomešajte šećer, vodu, limunov sok i koru i vanilin šećer. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok ne proključa pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. Prelijte vruću baklavu mlakim sirupom. Ostavite da baklava upije sirup.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju
Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)