BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
Potrebno je:
Za baklavu:
- 500 g tankih kora
- 500 g višanja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g maslaca
- kašičica cimeta po želji
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- limunov sok i kora
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jrednoj posudi pomešajte višnje, šećer, mlevene orahe i cimet. apalrh obložite pek papirom. Jednu koru stavite na dno pleha i premažite otopljenim maslacem. Ponovite postupak za još nekoliko kora, pa rasporedite deo fila od višanja preko kora. Fil prekrijte sa 5 do 5 kora. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite maslacem. Baklavu isecite na dijamante ili kvadrate pre pečenja. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte sirup. Pomešajte šećer, vodu, limunov sok i koru i vanilin šećer. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok ne proključa pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. Prelijte vruću baklavu mlakim sirupom. Ostavite da baklava upije sirup.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju
Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)