BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.

SANDOKAN PITA Turski desert sličan baklavi koji pomera granice dobrog ukusa
Mekana i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

BAKLAVA Po starom teta Nadinom receptu, bolju do sada niste jeli
Fenomenalan desert oduševiće sve koji ga budu probali, zato najbolje stavite duplu meru.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 400 g mlevenog maka
- 500 g tankih kora
- Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šećer i vodu stavite u šerpicu pa promešajte. Nakon štomproključa kuvajte još 10 minuta pa dodajte tanke kolutove limuna. Umutite penasto jaja sa šećerima pa im dodajte ulje, prašak za pecivo, jogurt i mak. Sjedinite dobro. Dve kore stavite u posudu pa premažite delom nadeva. Ponavljajte postupak dok ne završite sa nadevom i korama. Secite na kocke ili rombove pa pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 150 i pecite još 45 minuta.Prelijte vruću baklavu hladnim sirupom.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.
Komentari (0)