ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.

ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

Za ćufte:

  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka sitno seckanog
  • 1 češanj belog luka sitno seckan
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašikica suvog biljnog začina
  • 1 kašika ulja
  • so
  • biber
  • malo slatke paprike

Za sos:

  • 1/2 l soka od paradajza
  • 3 čaše vode
  • o,5 dcl. ulja
  • 3 kašike brašna
  • so
  • kašika šećera
  • malo slatke paprike 

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, lukove, prezle, suvi biljni začin, ulje, so, biber i slatku mlevenu papriku. Smesu ostavite bar pola sata u frižideru pa oblikujte loptice željene veličine. Brašno propržite na ulju, pa sipajte paradajz sok. Izmešajte dobro pa polaku sipajte vodu i začine. Nakon što proključa, dodajte ćufte, smanjite temperaturu i kuvajte 40 minuta, na umerenoj temperaturi.

@moja.trpeza DRAGUJ MEĐU VOĆEM SOČNI NAR Nar je odličan za imunitet, Bogat je antioksidansima, smanjuje upale, poboljšava cirkulaciju i pomaže u regulaciji krvnog pritiska. Takođe podržava zdravlje kože i usporava starenje. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #nar #pomegranate ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading