ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica luka sitno seckanog
- 1 češanj belog luka sitno seckan
- 2 kašike prezli
- 1 kašikica suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- malo slatke paprike
Za sos:
- 1/2 l soka od paradajza
- 3 čaše vode
- o,5 dcl. ulja
- 3 kašike brašna
- so
- kašika šećera
- malo slatke paprike
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, lukove, prezle, suvi biljni začin, ulje, so, biber i slatku mlevenu papriku. Smesu ostavite bar pola sata u frižideru pa oblikujte loptice željene veličine. Brašno propržite na ulju, pa sipajte paradajz sok. Izmešajte dobro pa polaku sipajte vodu i začine. Nakon što proključa, dodajte ćufte, smanjite temperaturu i kuvajte 40 minuta, na umerenoj temperaturi.
Možda vas zanima:
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)