ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica luka sitno seckanog
- 1 češanj belog luka sitno seckan
- 2 kašike prezli
- 1 kašikica suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- malo slatke paprike
Za sos:
- 1/2 l soka od paradajza
- 3 čaše vode
- o,5 dcl. ulja
- 3 kašike brašna
- so
- kašika šećera
- malo slatke paprike
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, lukove, prezle, suvi biljni začin, ulje, so, biber i slatku mlevenu papriku. Smesu ostavite bar pola sata u frižideru pa oblikujte loptice željene veličine. Brašno propržite na ulju, pa sipajte paradajz sok. Izmešajte dobro pa polaku sipajte vodu i začine. Nakon što proključa, dodajte ćufte, smanjite temperaturu i kuvajte 40 minuta, na umerenoj temperaturi.
Možda vas zanima:
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)