ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa (mešano juneće i svinjsko, po želji)
- 1 luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 jaje
- pola šolje prezli
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- brašno za valjanje
Za paradajz sos:
- 500 ml pasiranog paradajza ili paradajz sosa
- 1 luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog bosiljka
- so i biber po ukusu
- 1 kašika šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, seckan luk, beli luk, jaje, prezle, peršun, maslinovo ulje, so i biber. Rukama promešajte dok smesa na postane kompaktna. Rukom oblikujte ćufte pa valjajte u brašno. Zatim zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, pa dodajte sitno seckan crni i beli luk. Pržite oko 5 minuta, sve dok ne omekša i ne postane staklast. Umešajte pasirani paradajz, so, biber, šećer i suvi bosiljak. Onda smanjite vatru i krčkajte sos 10 do 15 minuta, uz povremeno mešanje, sve dok se ne zgusne. Pripremljene ćufte spuštajte u paradajz sos pa poklopite i krčkajte na srednjoj vatri 20 do 25 minuta.
Možda vas zanima:
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Dugo će vas držati sitim, ukusa koji priča priče
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)