ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa (mešano juneće i svinjsko, po želji)
- 1 luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 jaje
- pola šolje prezli
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- brašno za valjanje
Za paradajz sos:
- 500 ml pasiranog paradajza ili paradajz sosa
- 1 luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog bosiljka
- so i biber po ukusu
- 1 kašika šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, seckan luk, beli luk, jaje, prezle, peršun, maslinovo ulje, so i biber. Rukama promešajte dok smesa na postane kompaktna. Rukom oblikujte ćufte pa valjajte u brašno. Zatim zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, pa dodajte sitno seckan crni i beli luk. Pržite oko 5 minuta, sve dok ne omekša i ne postane staklast. Umešajte pasirani paradajz, so, biber, šećer i suvi bosiljak. Onda smanjite vatru i krčkajte sos 10 do 15 minuta, uz povremeno mešanje, sve dok se ne zgusne. Pripremljene ćufte spuštajte u paradajz sos pa poklopite i krčkajte na srednjoj vatri 20 do 25 minuta.
Možda vas zanima:
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Dugo će vas držati sitim, ukusa koji priča priče
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)