GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

Potrebno je:
Za fil:
- 15 žumanaca
- 300 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 350 g šećera
- 2 vanilin šećera
Za kore:
- 15 belanaca
- 300 g pečenih samlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 300 g šećera
- 3 kašike pripremljenog fila
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca lagano umutite sa šećerom pa umešajte vanilin šećer i kuvajte na pari. Dodajte čokoladu otopljenu na pari, pa ostavite da se krem prohladi. Onda dodajte omekšali puter pa umutite. Umutite 5 belanca u čvrst šne, pa dodajte 100 g šećera i mutite, sve dok se ne istopi. Dodajte lešnik, brašno i kašiku pripremljenog fila. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak da dobijete tri kore.Preko prve kore nanesite fil. Postupak ponavljajte sve dok imate materijala. Zadnju koru dobro premažite filom. Ostavite tortu par sati ili preko noći u frižideru. Dekorišite mlevenim lešnicima. Bon appetit!
Možda vas zanima:

JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.

PESAK TORTA Fenomenalna nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive.

KIVI TORTA SA KEKSOM I BANANAMA Nepečena poslastica kao osmišljena za dolazak nenajavljenih gostiju
Fenomenalna i drugačija, a uspeva svima.

BEČKA ŠTRUDLA Savršena poslastica sa jabukama koja osvežava u momentu
Drugačija poslastica, a kao osmišljena za bilo koju svečanost.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)