DIJETALNI KUVANI ĐEVREK Biće zdraviji, a još ukusniji

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Služite uz jogurt ili prilog po želji.

kuvani đevreci
Printscreen

Potrebno je:

  • 300 g speltinog mekog brašna ili prosejanog integralnog
  • 50 g susamovog brašna ( nije obavezno ali ako imate daje lepu aromu) ako nemate možete i da sameljete u prah prepečen susam
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 i po kašičica himalajske soli
  • 100-150 ml vode 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašna sa uljem, vodom i soli, pa ostavite testo bar tri sata da odstoji.  Dodajte pola praška za pecivo pa premesite i ostavite još 20 minuta. Zatim ga podelite na 5, 6 loptica pa svaku razvijajte u lanac pa spojite krajeve i rukom i blago kao kada razvijate lanac spojite u krug. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite ulupanim jajetom i pospite susamom. Pecite đevreke 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

@moja.trpeza Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading