DIJETALNI KUVANI ĐEVREK Biće zdraviji, a još ukusniji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 300 g speltinog mekog brašna ili prosejanog integralnog
- 50 g susamovog brašna ( nije obavezno ali ako imate daje lepu aromu) ako nemate možete i da sameljete u prah prepečen susam
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 i po kašičica himalajske soli
- 100-150 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašna sa uljem, vodom i soli, pa ostavite testo bar tri sata da odstoji. Dodajte pola praška za pecivo pa premesite i ostavite još 20 minuta. Zatim ga podelite na 5, 6 loptica pa svaku razvijajte u lanac pa spojite krajeve i rukom i blago kao kada razvijate lanac spojite u krug. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite ulupanim jajetom i pospite susamom. Pecite đevreke 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
SIMIT Turski đevrek oduševio domaćice na mrežama, pravi se lako, a savršen za doručak
Hrskav i sočan, ukusa bez mane.
ĐEVRECI SA SIROM BOLJI OD KLASIČNIH Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja
Slasni i ukusni, nema ko vam neće tražiti recept.
DOMAĆI ĐEVREK Hrskav a mekan, po receptu sa kojim provereno uspeva, zaboravićete na pekaru
Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivo pecivo.
TURSKI SIMIT Hrskavi đevreci koji se slažu sa slanim i slatkim prilozima
Dodajte prilog po želji i uživajte.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)