PITA SA ŠUNKOM I SIROM Zasitna i ukusna, a priprema nije komplikovana
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

DOMAĆA GIBANICA Jednostavni recept za omiljenu srpsku pitu
Pravi se lako, i uspeva svima.

POSNA PITA SA SPANAĆEM I KROMPIROM Slasna i drugačija, za savršeno jutro
Sočna i ukusna, pravićete stalno.

NEODOLJIVA PITA SA KRUŠKAMA Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za svako doba dana
Sočna i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PITA SA ZELJEM PO STAROM BAKINOM RECEPTU Sočna i drugačija, a posna, pravićete stalno
Služite uz šolju sojinog jogurta ili kiselog mleka.
- 150 g sira
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 30 ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 300 g tanjih kora
- 100 g šunke
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt, mleko, ulje i prašak za pecivo. Žicom dobro izmešajte. Izdrobite sir, pa isecite šunku. Premažite prvu koru nadevom od jaja, pa dodajte drugu koru preko nje, i nju premažite. Po dnu kore rasporedite malo sira , a preko malo šunke. Uvijte za oko tri prsta širine, pa premažite nadevom od jaja. Tri puta savijte kao paketić, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Odozgo premažite ostatkom nadeva, pa pospite susamom. Pecite pitu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene.

BELA ČORBA Po originalnom kafanskom receptu, krepi organizam u trenu
Greje dušu i telo, a svaki zalogaj je raj za nepca.

SVINJSKI VRAT SA KAJMAKOM I PAPRIKAMA Gurmanski specijalitet osvaja od prvog zalogaja
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.

KREMASTI KOLAČ Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Pravi se lako, a kremast i neodoljiv.

POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a pun vitamina
Pravi se lako, a krepi organizam u trenu.

PIKANTNI SOM Posno jelo pravi je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.
Komentari (0)