PITA SA ŠUNKOM I SIROM Zasitna i ukusna, a priprema nije komplikovana
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 150 g sira
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 30 ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 300 g tanjih kora
- 100 g šunke
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt, mleko, ulje i prašak za pecivo. Žicom dobro izmešajte. Izdrobite sir, pa isecite šunku. Premažite prvu koru nadevom od jaja, pa dodajte drugu koru preko nje, i nju premažite. Po dnu kore rasporedite malo sira , a preko malo šunke. Uvijte za oko tri prsta širine, pa premažite nadevom od jaja. Tri puta savijte kao paketić, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Odozgo premažite ostatkom nadeva, pa pospite susamom. Pecite pitu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene.
Možda vas zanima:
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
ČIZBURGER PITA BOLJA OD KLASIČNE Nakon što je pojedete bićete siti do večere!
Sočna i slasna, prosto miluje nepca.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)