PITA SA ŠUNKOM I SIROM Zasitna i ukusna, a priprema nije komplikovana

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

pita sa šunkom i sirom
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 150 g sira
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 30 ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300 g tanjih kora
  • 100 g šunke

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt, mleko, ulje i prašak za pecivo. Žicom dobro izmešajte. Izdrobite sir, pa isecite šunku. Premažite prvu koru nadevom od jaja, pa dodajte drugu koru preko nje, i nju premažite. Po dnu kore rasporedite malo sira , a preko malo šunke. Uvijte za oko tri prsta širine, pa premažite nadevom od jaja. Tri puta savijte kao paketić, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Odozgo premažite ostatkom nadeva, pa pospite susamom. Pecite pitu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene. 

Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)