POSNA PITA SA SPANAĆEM I KROMPIROM Slasna i drugačija, za savršeno jutro
Sočna i ukusna, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 1 šolja mineralne vode
- 1/2 šolje ulja
- prstohvat soli
- 1 kg svežeg spanaća, sitno iseckanog
- 4 srednja kuvana krompira
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- so, biber, suvi začin po ukusu
- 1 šolja sojinog mleka
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte mineralnu vodu i ulje, pa umesite glatko testo.
Podelite testo na dva dela, jedan deo malo veći za dno, a drugi za pokrivanje pite. Razvucite veći deo testa i obložite dno pleha. U dubljoj šerpi propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i spanać, pa dinstajte dok spanać ne uvene. Dodajte kuvani krompir i nastavite da dinstate još nekoliko minuta. Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin po ukusu. Rasporedite fil preko testa u plehu. Prekrijte drugim delom testa, pritisnite ivice viljuškom. Isecite višak testa i napravite nekoliko rupica na površini radi ventilacije. Pecite na 180 stepeni oko 40-50 minuta, dok pita ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
MANASTIRSKA PITA SA PEČURKAMA Baš ovako je prave monasi na Hilandaru, bez ijedne kapi ulja
Savršena za doručak ili večeru.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)