POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusno jelo koje će vas dugo držati sitim, a zaboravićete da nedostaje meso
Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- paprike
- 1 praziluk seckan
- 1 šargarepa rendana
- 200 g barenog pirinča
- 1 puna kašika ajvara
- malo mlevene paprike
- 3 čena belog luka seckanog
- suvi začin
- mleveni biber i ulje
Za preliv:
- 200 ml kuvanog paradajza
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
- malo začina
- malo ulja
- 1 krompir za zatvaranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Praziluk i šargarepu ispržite, pa dodajte bareni pirinać. Ubacite ajvar sa belim lukom, pa mlevenu papriku, začin i biber. Sve dobro sjedinite. Zatim, isecite papriku po sredini, pa u svaku stavite dve pune kašike fila, a preko listiće krompira. Ispržiti praziluk i šargarepu, dodati baren pirinač. Ubaciti ajvar sa belim lukom, mlevenu papriku, začin, biber i sjediniti. Prebacite u pleh obložen pek papirom. U jednu činiju sipajte paradajz, pa dodajte vodu i brašno, malo začina i ulja. Izmešajte pa sipajte na dno. Onda nasecite ostatak krompira, pa posolite i pouljite, i naređajte između paprika. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prvo pokrijte folijom, pa otkrijte da porumene.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusne i sočne, zaboravićete da nedostaje meso
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)