POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusno jelo koje će vas dugo držati sitim, a zaboravićete da nedostaje meso
Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- paprike
- 1 praziluk seckan
- 1 šargarepa rendana
- 200 g barenog pirinča
- 1 puna kašika ajvara
- malo mlevene paprike
- 3 čena belog luka seckanog
- suvi začin
- mleveni biber i ulje
Za preliv:
- 200 ml kuvanog paradajza
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
- malo začina
- malo ulja
- 1 krompir za zatvaranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Praziluk i šargarepu ispržite, pa dodajte bareni pirinać. Ubacite ajvar sa belim lukom, pa mlevenu papriku, začin i biber. Sve dobro sjedinite. Zatim, isecite papriku po sredini, pa u svaku stavite dve pune kašike fila, a preko listiće krompira. Ispržiti praziluk i šargarepu, dodati baren pirinač. Ubaciti ajvar sa belim lukom, mlevenu papriku, začin, biber i sjediniti. Prebacite u pleh obložen pek papirom. U jednu činiju sipajte paradajz, pa dodajte vodu i brašno, malo začina i ulja. Izmešajte pa sipajte na dno. Onda nasecite ostatak krompira, pa posolite i pouljite, i naređajte između paprika. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prvo pokrijte folijom, pa otkrijte da porumene.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusne i sočne, zaboravićete da nedostaje meso
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)