POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusno jelo koje će vas dugo držati sitim, a zaboravićete da nedostaje meso

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

posne punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • paprike 
  • 1 praziluk seckan
  • 1 šargarepa rendana
  • 200 g barenog pirinča
  • 1 puna kašika ajvara
  • malo mlevene paprike
  • 3 čena belog luka seckanog
  • suvi začin 
  • mleveni biber i ulje

Za preliv:

  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 100 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • malo začina
  • malo ulja
  • 1 krompir za zatvaranje

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Praziluk i šargarepu ispržite, pa dodajte bareni pirinać. Ubacite ajvar sa belim lukom, pa mlevenu papriku, začin i biber. Sve dobro sjedinite. Zatim, isecite papriku po sredini, pa u svaku stavite dve pune kašike fila, a preko listiće krompira. Ispržiti praziluk i šargarepu, dodati baren pirinač. Ubaciti ajvar sa belim lukom, mlevenu papriku, začin, biber i sjediniti. Prebacite u pleh obložen pek papirom. U jednu činiju sipajte paradajz, pa dodajte vodu i brašno, malo začina i ulja. Izmešajte pa sipajte na dno. Onda nasecite ostatak krompira, pa posolite i pouljite, i naređajte između paprika. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prvo pokrijte folijom, pa otkrijte da porumene. 

Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)