POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 12 listova posnih lazanja
- 1 crvena paprika (iseckana)
- 1 crni luk (iseckan)
- 2 šargarepe (rendane)
- 300 g paradajza (iseckanog ili pelata)
- 100 g pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
- 2-3 čena belog luka (sitno iseckana)
- 200 ml paradajz soka ili pasiranog paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- So, biber, suvi začin, origano, bosiljak (po ukusu)
- 200 g posnog sira (po želji, može biti tofu, biljni sir)
- 2 kašike brašna (za sos)
- 500 ml vode ili biljnog mleka (za bešamel sos)
Priprema:
U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite sekan beli i crni luk dok ne omekšaju. Onda dodajte seckanu papriku i rendanu šargarepu, pa još malo pržite. Umešajte paradajz, pasulj i sok od paradajza, pa dobro promešajte. Začinite i kuvajte 10 do 15 minuta, na srednjoj vatri. Zasebno, u šerpici zagrejte malo ulja, pa propržite brašno, dok ne postane zlatno. Sipajte biljno mleko, ali vodite računa da se ne stvore grudvice. Kuvajte dok se sos ne zgusne, pa posolite i pobiberite. Stavite malo paradajz sosa sa povrćem na dno vatrostalne posude. Stavite prvi sloj lazanja, pa povrće i bešamel sos. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa bešamel sosom. Pecite lazanje 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)