POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 12 listova posnih lazanja
- 1 crvena paprika (iseckana)
- 1 crni luk (iseckan)
- 2 šargarepe (rendane)
- 300 g paradajza (iseckanog ili pelata)
- 100 g pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
- 2-3 čena belog luka (sitno iseckana)
- 200 ml paradajz soka ili pasiranog paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- So, biber, suvi začin, origano, bosiljak (po ukusu)
- 200 g posnog sira (po želji, može biti tofu, biljni sir)
- 2 kašike brašna (za sos)
- 500 ml vode ili biljnog mleka (za bešamel sos)
Priprema:
U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite sekan beli i crni luk dok ne omekšaju. Onda dodajte seckanu papriku i rendanu šargarepu, pa još malo pržite. Umešajte paradajz, pasulj i sok od paradajza, pa dobro promešajte. Začinite i kuvajte 10 do 15 minuta, na srednjoj vatri. Zasebno, u šerpici zagrejte malo ulja, pa propržite brašno, dok ne postane zlatno. Sipajte biljno mleko, ali vodite računa da se ne stvore grudvice. Kuvajte dok se sos ne zgusne, pa posolite i pobiberite. Stavite malo paradajz sosa sa povrćem na dno vatrostalne posude. Stavite prvi sloj lazanja, pa povrće i bešamel sos. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa bešamel sosom. Pecite lazanje 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)