POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

posna lazanja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 12 listova posnih lazanja
  • 1 crvena paprika (iseckana)
  • 1 crni luk (iseckan)
  • 2 šargarepe (rendane)
  • 300 g paradajza (iseckanog ili pelata)
  • 100 g pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
  • 2-3 čena belog luka (sitno iseckana)
  • 200 ml paradajz soka ili pasiranog paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, biber, suvi začin, origano, bosiljak (po ukusu)
  • 200 g posnog sira (po želji, može biti tofu, biljni sir)
  • 2 kašike brašna (za sos)
  • 500 ml vode ili biljnog mleka (za bešamel sos)

Priprema:

U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite sekan beli i crni luk dok ne omekšaju. Onda dodajte seckanu papriku i rendanu šargarepu, pa još malo pržite. Umešajte paradajz, pasulj i sok od paradajza, pa dobro promešajte. Začinite i kuvajte 10 do 15 minuta, na srednjoj vatri. Zasebno, u šerpici zagrejte malo ulja, pa propržite brašno, dok ne postane zlatno. Sipajte biljno mleko, ali vodite računa da se ne stvore grudvice. Kuvajte dok se sos ne zgusne, pa posolite i pobiberite. Stavite malo paradajz sosa sa povrćem na dno vatrostalne posude. Stavite prvi sloj lazanja, pa povrće i bešamel sos. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa bešamel sosom. Pecite lazanje 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

@moja.trpeza Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading