POSNA PITA SA PEČURKAMA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, pravićete stalno
Najbolje služite uz sojin jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g lisnatog testa
- 300 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 100 g rendanog kačkavalja
- maslac ili ulje za premazivanje
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslac ili ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Razvucite lisnato testo na radnoj površini i podelite ga na dva dela. Na prvi deo testa stavite smesu od pečuraka, pospite rendanim kačkavaljem, pa prekrijte drugim delom testa. Premažite površinu premazom od maslaca ili ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok pita ne postane zlatnosmeđa.
Možda vas zanima:
HRSKAVA PITA SA PEČURKAMA Preukusna i zasitna, ukusa koji budi sva čula
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
SLASNA PITA SA PEČURKAMA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, za savršen doručak
Sočna i slasna, služite uz prilog po želji.
SOČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Fenomenalno predjelo pravi je raj za nepca
Fenomenalna pita najbolje ide uz šolju jogurta i kiselog mleka.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)