POSNA PITA SA PEČURKAMA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, pravićete stalno

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz sojin jogurt ili kiselo mleko.

pita sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g lisnatog testa
  • 300 g šampinjona
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • maslac ili ulje za premazivanje
  • so i biber po ukusu

Priprema:

U tiganju zagrejte maslac ili ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Razvucite lisnato testo na radnoj površini i podelite ga na dva dela. Na prvi deo testa stavite smesu od pečuraka, pospite rendanim kačkavaljem, pa prekrijte drugim delom testa. Premažite površinu premazom od maslaca ili ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok pita ne postane zlatnosmeđa.

Da li ste znali da su rotkvice odlične za zdravlje!? Poboljšavaju varenje, podstiču detoksikaciju jetre, jačaju imunitet i pomažu kod hidratacije zbog visokog sadržaja vode. Takođe, mogu doprineti snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju zdravlja kože. Dobro se kombinuju uz salate. 🥗 #trpeza #mojatrpeza #zdravahrana #detox #fyp #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)