SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

sipana pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

Za nadev:

  • 1 kg nakiselih jabuka
  • 200 g šećera
  • vanilin šećer
  • kesica cimeta

Za kore:

  • 400 g griza
  • 400 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Oljuštite jabuke, pa ih izrendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Pleh u kom ćete peći pitu obložite pek-papirom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, griz, vanilin šećer i šećer. Na dno pleha sipajte trećinu mase za koru, pa preko nje sipajte polovinu smese za nadev. Opet sipajte trećinu mase za koru, stavite ostatak smese za nadev i odozgo sipajte preostalu trećinu smese za koru. Pecite na 180 stepeni otprilike 40 minuta. Po želji, pitu možete da prelijete sokom od jabuka i da je pospete šećerom u prahu.

@moja.trpeza Da li ste znali da su rotkvice odlične za zdravlje!? Poboljšavaju varenje, podstiču detoksikaciju jetre, jačaju imunitet i pomažu kod hidratacije zbog visokog sadržaja vode. Takođe, mogu doprineti snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju zdravlja kože. Dobro se kombinuju uz salate. 🥗 #trpeza #mojatrpeza #zdravahrana #detox #fyp #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading