SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Za nadev:
- 1 kg nakiselih jabuka
- 200 g šećera
- vanilin šećer
- kesica cimeta
Za kore:
- 400 g griza
- 400 g brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Oljuštite jabuke, pa ih izrendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Pleh u kom ćete peći pitu obložite pek-papirom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, griz, vanilin šećer i šećer. Na dno pleha sipajte trećinu mase za koru, pa preko nje sipajte polovinu smese za nadev. Opet sipajte trećinu mase za koru, stavite ostatak smese za nadev i odozgo sipajte preostalu trećinu smese za koru. Pecite na 180 stepeni otprilike 40 minuta. Po želji, pitu možete da prelijete sokom od jabuka i da je pospete šećerom u prahu.
Možda vas zanima:

POSNA PITA SA JABUKAMA Drugačija i sočna, poćiće vam voda na usta
Mekana i sočna, kao iz bakine kuhinje.

PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica zbog koje će ukućani stajati u redu za još
Sa sočnim nadevom, uzećete parče više.

PITA SA JABUKAMA Mekana kao pamuk i neodoljiva, svaki zalogaj je raj za sladokusce
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.

PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.

AMERIČKE PALAČINKE Donosimo vam originalni recept, biće sočne i vazdušaste
Služite uz sladoled.

POSNI BEŠAMEL SOS Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom, a super ide uz lazanje bez mesa
Savršen, daće šmek svakom jelu.

NAPRAVITE ŠIŠ ĆEVAPE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće mekani i sočni, a provereno uspeva
Služite uz hleb i prilog po želji.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se pravio u JNA, sve domaćice su znale recept
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.

JEDNOSTAVNA PROJA OD PROSA Još zdravija i ukusnija od klasične, recept koji bi trebalo da zapišete
Pravi se lako, a mekana i sočna.
Komentari (0)