POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik koji ne izlazi iz mode, po receptu iz bakine kuhinje
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.

LENJA PITA SA JABUKAMA Slatkiš bez mene ostaviće bez daha sve koji budu probali
Fenomenalan desert za sve prilike, ukusa koji se pamti.

LENJA PITA SA JABUKAMA Starinska poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Fenomenalni desert savršen je za sve svečane prilike.

LENJA PITA SA ROGAČEM Klasik na drugačiji način mekan kao duša, za prave ljubitelje slatkog
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa rogačem ćete da obožavate.
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta (180 ml)
- 2 čaše (od jogurta) brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 700 g očišćenih narendanih jabuka
- 2 kašike ulja
- 2 kašike šećera
- 3 kašike griza
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo, pa umesite testo. Narendane jabuke dinstajte s uljem i šećerom i kada ispari voda koju puste, dodajte griz. Odvojte pola testa, razvucite oklagijom kao koru i stavite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta, tj. dok se ne uhvati korica. Tada stavite fil i preko njega drugu koru razvučenu oklagijom od ostatka testa. Vratite u rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok kora ne bude smeđe boje. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

BEOGRADSKA TORTA Starinska, zaboravljena poslastica koja budi sva čula
Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.

BELE ŠTANGLICE Jednostavni desert skupog ukusa koji se topi u ustima
Pravi se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula
Ukusna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik koji ne izlazi iz mode, po receptu iz bakine kuhinje
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.
Komentari (0)