POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik koji ne izlazi iz mode, po receptu iz bakine kuhinje
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta (180 ml)
- 2 čaše (od jogurta) brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 700 g očišćenih narendanih jabuka
- 2 kašike ulja
- 2 kašike šećera
- 3 kašike griza
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo, pa umesite testo. Narendane jabuke dinstajte s uljem i šećerom i kada ispari voda koju puste, dodajte griz. Odvojte pola testa, razvucite oklagijom kao koru i stavite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta, tj. dok se ne uhvati korica. Tada stavite fil i preko njega drugu koru razvučenu oklagijom od ostatka testa. Vratite u rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok kora ne bude smeđe boje. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
LENJA PITA BEZ RAZVLAČENJA TESTA Kolač detinjstva koji osvaja na prvi zalogaj
Priprema je jednostvana, a ukus fantastičan.
LENJA PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema razvaljačenja testa, a hrskava spolja i sočna iznutra
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LENJA PITA Budi nostalgiju na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Slatka i preukusna, uzećete parče više.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)