POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik koji ne izlazi iz mode, po receptu iz bakine kuhinje

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Sočna i ukusna, uzećete parče više.

lenja pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 3 jajeta
  • 1 čaša jogurta (180 ml)
  • 2 čaše (od jogurta) brašna
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 700 g očišćenih narendanih jabuka
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike griza

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo, pa umesite testo. Narendane jabuke dinstajte s uljem i šećerom i kada ispari voda koju puste, dodajte griz. Odvojte pola testa, razvucite oklagijom kao koru i stavite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta, tj. dok se ne uhvati korica. Tada stavite fil i preko njega drugu koru razvučenu oklagijom od ostatka testa. Vratite u rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok kora ne bude smeđe boje. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

DRAGUJ MEĐU VOĆEM SOČNI NAR Nar je odličan za imunitet, Bogat je antioksidansima, smanjuje upale, poboljšava cirkulaciju i pomaže u regulaciji krvnog pritiska. Takođe podržava zdravlje kože i usporava starenje. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #nar #pomegranate ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

 

 

Komentari (0)