POSNA PITA SA LUKOM Ukusna i slasna, najbolje služite uz sojin jogurt
Pravi se lako, a pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 1 kg luka
- 650 g brašna
- 350 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 30 g kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika krompirovog skroba
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte toplu vodu, so, šećer i izmrvite kvasac. Dobro mešajte, sve dok se šećer i kvasac ne rastvore. Onda sipajte ulje, skrob i oko trećinu brašna. Dobro promešajte pa dodajte ostatak brašna. Mesite oko 5 minuta, sve dok testo ne postane glatko. Zatim, prekrijte providnom folijom pa ostavite na toplom, da naraste. Sav luk isecite na četvrtinu prstena, pa na ulju propržite sitno seckan luk. Posolite i pobiberite, pa sve dobro izmešajte. Nadošlo testo podelite na 6 delova. Pet delova nek bude približeno jednake veličine, a šesti malo veći. Razvaljajte najveći deo pa ga stavite na dno pleha obloženog pek papirom, Preko stavite petinu pripremljenog fila. Ostale delove razvaljajte u pravougaonik pa preko njih nanesite fil. Vrh pite premažite sa malo ulja, pa pospite susamom. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pitu i ostavite da se prohladi na drvenoj dasci.
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA Jedini recept koji će vam ikada trebati
Sočna i slasna, pravićete stalno.
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)