BAKLAVA SA PISTAĆIMA Aromatična poslastica koja će vas zasladiti u trenu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 300 g nesanih pistaća
- 200 g oraha
- 200 g putera
- kašičica cimeta
Za sirup:
- 300 g šećera
- 250 ml vode
- 200 g meda
- kašičica limunovog soka
- kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte seckane pistaće, orahe i cimet. Jednu koreu stavite u pleh obložen pek papirom, pa premažite otopljenim puterom. Ponovite postupak sa još 7 kora, pa preko ravnomerno rasporedite deo mešavine pistaća i oraha preko.Ređajte i dalje kore, uz premazivanje svake puterom, dok ne potrošite polovinu. Opet nanesite mešavinu. Nastavite da ređate dok ne utrošite sve kore. Baklavu pažljivo isecite na kvadrate. Pecite 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.U šerpi pomešajte vodu, šećer, med i limunov sok. Zagrejte na srednjoj vatri dok se šećer ne istopi, pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta, uz povremeno mešanje. Onda umešajte vanilin ekstrakte, pa sklonite sa vatre.Vruću baklavu odmah prelijte sirupom. Na kraju, pospite sa seckanim pistaćima.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA PO RECEPTU BOBE ŽIVOJINOVIĆA Svaki zalogaj mami na parče više
Nekadašnji teniser poznat je kao veliki gurman, ali i kao neko ko obožava da kuva. U njegovim specijalitetima najviše uživaju supruga Brena, sinovi Viktor, Filip i Stefan, kao i unuk Aleksandar, kojima je baš ova baklava jedna od omiljenih. Sočna i mekana, a nije preslatka, pa ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)