BAKLAVA SA PISTAĆIMA Aromatična poslastica koja će vas zasladiti u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.

baklava sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g nesanih pistaća
  • 200 g oraha
  • 200 g putera
  • kašičica cimeta

Za sirup:

  • 300 g šećera
  • 250 ml vode
  • 200 g meda
  • kašičica limunovog soka
  • kašičica vanilinog ekstrakta

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte seckane pistaće, orahe i cimet. Jednu koreu stavite u pleh obložen pek papirom, pa premažite otopljenim puterom. Ponovite postupak sa još 7 kora, pa preko ravnomerno rasporedite deo mešavine pistaća i oraha preko.Ređajte i dalje kore, uz premazivanje svake puterom, dok ne potrošite polovinu. Opet nanesite mešavinu. Nastavite da ređate dok ne utrošite sve kore. Baklavu pažljivo isecite na kvadrate. Pecite 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.U šerpi pomešajte vodu, šećer, med i limunov sok. Zagrejte na srednjoj vatri dok se šećer ne istopi, pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta, uz povremeno mešanje. Onda umešajte vanilin ekstrakte, pa sklonite sa vatre.Vruću baklavu odmah prelijte sirupom. Na kraju, pospite sa seckanim pistaćima. 

Osveženje od nara Sastojci: 1 nar 200 g borovnica 1 limun 1 kašika meda 1 čaša vode Priprema: Očistite nar i stavite ga u blender. Dodajte borovnice, med, limunov sok i vodu, pa blendirajte dok ne dobijete glatki napitak. Sipajte u čašu i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - music

Komentari (0)