MINESTRONE ČORBA ZA POST NA VODI Zdrava i sočna, a greje dušu i telo
Puna povrća i vitamina.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BELA ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Posna i zdrava, pravićete stalno
Sočna čorba sa šampinjonima greje dušu i telo.

ČORBA OD ŠARGAREPE I ĐUMBIRA Posna na vodi, a krepi organizam u trenu
Mirisna i ukusna, a puna vitamina.

MINESTRONE ČORBA NA VODI Puna povrća i vitamina, savršena za dane strogog posta
Krepi organizam u trenu, a ukusa koji priča priče.

POSNA PARADAJZ ČORBA Aromatična i ukusna, a krepi organizam u trenu
Zagrejaće vam dušu i telo.
- 1 srednji crni luk, isečen na kockice
- 2 srednje šargarepe, sitno iseckane
- 2 rebra celera, tanko isečena
- 1 mala tikvica, isečena na kolutove i na četvrtine
- 6 čenova belog luka, veoma sitno naseckanog
- 2 lovorova lista
- 2 kašike pivskog kvasca po želji
- 1 kašika mešavine suvih začina
- ½ kašike sušenog origana
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice bibera
- ⅛ kašičice tucane paprike, opciono
- 960 ml povrtnog bujona
- 480 g vode
- 910 g paradajza isečenog na kockice
- 2 kašike paradajz paste
- 530 g konzerviranog pasulja, oceđenog i ispranog
- 225 g posne testenine za čorbu
- 475 g zelja, seckanog
- šaka svežeg peršuna
- veganski parmezan, narendan
Priprema:
U veliki lonac stavite luk, celer, šargarepu i tikvice, pa propržite na vodi 3-5 minuta, na srednjoj temperaturi, sve dok povrće ne omekša. Onda umešajte beli luk, pa promešajte i pržite još 30 sekundi.Zatim, dodajte lovorov list, pivski kvasac, začine, origano, so, biber i tucanu papriku. Dobro promešajte, pa pustite da kuva 30 sekundi. Onda dodajte povrtni bujon, vodu, paradajz i paradajz pastu, pa pustitte da provri. Umešajte pasulj i testeninu, pa ostavite da se krčka 12-15 minuta. Umešajte zelje, pa ostavite da se kuva oko 5 minuta, dok ne omekša. Zatim, skinite sa vatre. Pospite čorbu svežim peršunom i veganskim parmezanom.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

BELA TORTA Neodoljiva poslastica sa keksom za savršeno jutro
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)