POSNI PASULJ SA PROSOM Zasitno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Zdravo i ukusno jelo.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.

POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.

MORAVSKI PASULJ U PAPRICI Aromatično i zdravo jelo za dane posta
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
- 2 kašike ulja
- 120 g sitno seckanog luka
- 2 čena belog luka
- 240 g prosa
- 1 kašičica kore od pomorandže
- 800 ml povrtnog bujona
- 60 ml soka od pomorandže
- 1 kašika limunovog soka
- 240 g seckanog svežeg peršuna
- 60 g seckane sveže nane
- 450 g belog pasulja iz konzerve
- 150 g zelene boranije
- paradajz ili paprika
Priprema:
Ulje, lukove i prstohvat soli prodinstajte 5 minuta na tihoj vatri, pa dodajte proso. Onda dinstajte još 3 minuta. Umešajte koricu pomorandže i povrtni bujon pa mešajte, dok se ne sjedini. Zatim, pustite da provri pa smanjite na nisku temperaturu i pokrijte 25 minuta, dok skoro sva tećnost ne uvri i proso se ne skuva. Zatim dodajte ostale sastojke i dobro promešajte. Poklopite i dinstajte na tihoj vatri oko 5 minuta. Skinite poklopac, pa probajte. Pospite pasulj seckanim maslinama. Bon appetit!

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

NJOKE SA SLANINOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

RUM KOLAČ Aromatični desert za sve prilike kada vam se jede slatko
Neodoljiv desert za prave sladokusce.
Komentari (0)