POSNI PASULJ SA PROSOM Zasitno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Zdravo i ukusno jelo.
Potrebno je:
- 2 kašike ulja
- 120 g sitno seckanog luka
- 2 čena belog luka
- 240 g prosa
- 1 kašičica kore od pomorandže
- 800 ml povrtnog bujona
- 60 ml soka od pomorandže
- 1 kašika limunovog soka
- 240 g seckanog svežeg peršuna
- 60 g seckane sveže nane
- 450 g belog pasulja iz konzerve
- 150 g zelene boranije
- paradajz ili paprika
Priprema:
Ulje, lukove i prstohvat soli prodinstajte 5 minuta na tihoj vatri, pa dodajte proso. Onda dinstajte još 3 minuta. Umešajte koricu pomorandže i povrtni bujon pa mešajte, dok se ne sjedini. Zatim, pustite da provri pa smanjite na nisku temperaturu i pokrijte 25 minuta, dok skoro sva tećnost ne uvri i proso se ne skuva. Zatim dodajte ostale sastojke i dobro promešajte. Poklopite i dinstajte na tihoj vatri oko 5 minuta. Skinite poklopac, pa probajte. Pospite pasulj seckanim maslinama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Odozgo se napravi korica, a iznutra saftast
Zahvaljujući nani nećete imati naduvenost.
POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.
PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.
TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)