POSNI PASULJ SA PROSOM Zasitno jelo koje osvaja na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Zdravo i ukusno jelo.

posni pasulj sa prosom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 kašike ulja
  • 120 g sitno seckanog luka
  • 2 čena belog luka
  • 240 g prosa
  • 1 kašičica kore od pomorandže
  • 800 ml povrtnog bujona
  • 60 ml soka od pomorandže
  • 1 kašika limunovog soka
  • 240 g seckanog svežeg peršuna
  • 60 g seckane sveže nane
  • 450 g belog pasulja iz konzerve
  • 150 g zelene boranije
  • paradajz ili paprika

Priprema:

Ulje, lukove i prstohvat soli prodinstajte 5 minuta na tihoj vatri, pa dodajte proso. Onda dinstajte još 3 minuta. Umešajte koricu pomorandže i povrtni bujon pa mešajte, dok se ne sjedini. Zatim, pustite da provri pa smanjite na nisku temperaturu i pokrijte 25 minuta, dok skoro sva tećnost ne uvri i proso se ne skuva. Zatim dodajte ostale sastojke i dobro promešajte. Poklopite i dinstajte na tihoj vatri oko 5 minuta. Skinite poklopac, pa probajte. Pospite pasulj seckanim maslinama. Bon appetit!

Osveženje od nara Sastojci: 1 nar 200 g borovnica 1 limun 1 kašika meda 1 čaša vode Priprema: Očistite nar i stavite ga u blender. Dodajte borovnice, med, limunov sok i vodu, pa blendirajte dok ne dobijete glatki napitak. Sipajte u čašu i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - music

Komentari (0)