POSNI PASULJ SA PROSOM Zasitno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Zdravo i ukusno jelo.
Potrebno je:
- 2 kašike ulja
- 120 g sitno seckanog luka
- 2 čena belog luka
- 240 g prosa
- 1 kašičica kore od pomorandže
- 800 ml povrtnog bujona
- 60 ml soka od pomorandže
- 1 kašika limunovog soka
- 240 g seckanog svežeg peršuna
- 60 g seckane sveže nane
- 450 g belog pasulja iz konzerve
- 150 g zelene boranije
- paradajz ili paprika
Priprema:
Ulje, lukove i prstohvat soli prodinstajte 5 minuta na tihoj vatri, pa dodajte proso. Onda dinstajte još 3 minuta. Umešajte koricu pomorandže i povrtni bujon pa mešajte, dok se ne sjedini. Zatim, pustite da provri pa smanjite na nisku temperaturu i pokrijte 25 minuta, dok skoro sva tećnost ne uvri i proso se ne skuva. Zatim dodajte ostale sastojke i dobro promešajte. Poklopite i dinstajte na tihoj vatri oko 5 minuta. Skinite poklopac, pa probajte. Pospite pasulj seckanim maslinama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Odozgo se napravi korica, a iznutra saftast
Zahvaljujući nani nećete imati naduvenost.
POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.
PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.
TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)