POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.

PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.

MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta
Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.
- 500 g belog pasulja
- 2 šargarepe
- na vrh noža sode bikarbone
- po želji suvog biljnog začina
- 6-7 glavica crnog luka
- 1,5 kašika mlevene crvene paprike
- 1 kašičica bibera
- jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu i ostavite da prenoći. Sledećeg dana procedite vodu i nalite sa drugom vodom. Onda dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga usitnite u blenderu. Izdinstajte luk na malo ulja, dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte dinstan luk, pa pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku. Dodajte skuvan pasulj i promešajte varjačom. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)