POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 2 šargarepe
- na vrh noža sode bikarbone
- po želji suvog biljnog začina
- 6-7 glavica crnog luka
- 1,5 kašika mlevene crvene paprike
- 1 kašičica bibera
- jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu i ostavite da prenoći. Sledećeg dana procedite vodu i nalite sa drugom vodom. Onda dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga usitnite u blenderu. Izdinstajte luk na malo ulja, dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte dinstan luk, pa pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku. Dodajte skuvan pasulj i promešajte varjačom. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.
VRANJANSKI POSNI PREBRANAC Po ukusu mu nema ravnog, a bićete siti ceo dan
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ KASARNE Svakim zalogajem vraća u prošlost
Svaki zalogaj je raj za nepca.
ČORBASTI PASULJ PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Gastronomski užitak u svakom zalogaju, nema mu ravnog
Recept čuvenog kuvara neće ostaviti ravnodušnim ni one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)