POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 2 šargarepe
- na vrh noža sode bikarbone
- po želji suvog biljnog začina
- 6-7 glavica crnog luka
- 1,5 kašika mlevene crvene paprike
- 1 kašičica bibera
- jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu i ostavite da prenoći. Sledećeg dana procedite vodu i nalite sa drugom vodom. Onda dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga usitnite u blenderu. Izdinstajte luk na malo ulja, dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte dinstan luk, pa pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku. Dodajte skuvan pasulj i promešajte varjačom. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
VRANJANSKI POSNI PREBRANAC Po ukusu mu nema ravnog, a bićete siti ceo dan
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ KASARNE Svakim zalogajem vraća u prošlost
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)