POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 2 šargarepe
- na vrh noža sode bikarbone
- po želji suvog biljnog začina
- 6-7 glavica crnog luka
- 1,5 kašika mlevene crvene paprike
- 1 kašičica bibera
- jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu i ostavite da prenoći. Sledećeg dana procedite vodu i nalite sa drugom vodom. Onda dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga usitnite u blenderu. Izdinstajte luk na malo ulja, dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte dinstan luk, pa pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku. Dodajte skuvan pasulj i promešajte varjačom. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Nema nadimanja ni gasova, a nije soda bikarbona
Provereni trik koji rešava problem u trenu, a vi možete da uživate u omiljenom obroku.
SKRATITE VREME KUVANJA PASULJA Biće gotov za 45 minuta, samo dodajte ovu namirnicu, a nije soda ni ulje
Uglavnom je koristite za piće, a niste ni znali da može da ubrza vreme kuvanja pasulja.
TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠEN PASULJ Dodajte ovo i zaboravite na naduvenost i gasove
Ako i vas muči nadimanje nakon pasulja primenite ovaj jednostavni trik.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)