POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.

posni prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja
  • 2 šargarepe
  • na vrh noža sode bikarbone
  • po želji suvog biljnog začina
  • 6-7 glavica crnog luka
  • 1,5 kašika mlevene crvene paprike
  • 1 kašičica bibera
  • jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu i ostavite da prenoći. Sledećeg dana procedite vodu i nalite sa drugom vodom. Onda dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga usitnite u blenderu. Izdinstajte luk na malo ulja, dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte dinstan luk, pa pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku. Dodajte skuvan pasulj i promešajte varjačom. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading