POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- pakovanje rozen kora
- 600 ml fante
- 250 g posnog margarina
- 3 kesice pudinga od vanile
- 350 g posnog šlaga
- 250 g šećera u prahu
- 200 g posne crne čokolade (može i bela - stvar ukusa)
Priprema:
Najpre u 150 ml fante razmutite puding. Preostalu fantu stavite na ringlu i neka provri, a potom ukuvajte razmućeni puding. Čokoladu je potrebno da otopite na laganoj vatrici s malčice ulja. Potom naspite fil u čokoladu, umutite i odložite da se ohladi. Zatim umutite margarin s šećerom u prahu. Pošto se fil ohladi, dodajte umućen margarin. Šlag mutite sa kiselom vodom (može i obična). Pošto sve bude spremano, došao je red da se torta filuje. Postupak je jednostavan. Najpre kora, zatim nanesete fil, potom šlag i opet kora. Korake ponavljati dokle god imate materijala. Za kraj možete ukrasiti tortu.
Možda vas zanima:
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, smaže se čim se postavi
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNA ROZEN TORTA Za sve svečane prilike, klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNA ROZEN TORTA SA ČOKOLADNIM PUDINGOM Klasik na drugačiji način, a topi se u ustima
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu ćete obožavati.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)