POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

posna rozen torta
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • pakovanje rozen kora
  • 600 ml fante
  • 250 g posnog margarina
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 350 g posnog šlaga
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g posne crne čokolade (može i bela - stvar ukusa)

Priprema:

Najpre u 150 ml fante razmutite puding. Preostalu fantu stavite na ringlu i neka provri, a potom ukuvajte razmućeni puding. Čokoladu je potrebno da otopite na laganoj vatrici s malčice ulja. Potom naspite fil u čokoladu, umutite i odložite da se ohladi. Zatim umutite margarin s šećerom u prahu. Pošto se fil ohladi, dodajte umućen margarin. Šlag mutite sa kiselom vodom (može i obična). Pošto sve bude spremano, došao je red da se torta filuje. Postupak je jednostavan. Najpre kora, zatim nanesete fil, potom šlag i opet kora. Korake ponavljati dokle god imate materijala. Za kraj možete ukrasiti tortu.

 

Osveženje od nara Sastojci: 1 nar 200 g borovnica 1 limun 1 kašika meda 1 čaša vode Priprema: Očistite nar i stavite ga u blender. Dodajte borovnice, med, limunov sok i vodu, pa blendirajte dok ne dobijete glatki napitak. Sipajte u čašu i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - music

 

 

Komentari (0)