ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 300 g šećera
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g margarina
- jedno pakovanje gotovih kora za rozen tortu
- 250 g prah šećera
- kašika vode
- polovina limunovog soka
- kašika malina ekstrakta
Priprema:
Mleko i šećer stavite u šerpu pa na šporet da provre, uz povremeno mešanje. Onda sklonite sa šporeta pa dodajte seckan maslac. Mešajte sve dok se ne otopi, pa umešajte mlevene orahe. Toplim filom mažite pripremljene kore. Poslednju koru nemojte da mažete. Ostavite da se torta ohladi pa preko stavite providnu foliju i neku deblju knjigu. Ostavite tako sat vremena. Pomešajte sastojke za glazuru pa mešajte kašikom dok smesa ne postane homogena. Preko torte rasporedite glazuru pa je ostavite u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROZEN TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, još ukusnija od one iz poslastičarnice
Slatka i aromatična, nema ko neće tražiti dodatno parče.
POSNA ROZEN TORTA Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po starom receptu baka Anđe
Očaravajuća poslastica popraviće vam raspoloženje u trenu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)