ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 300 g šećera
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g margarina
- jedno pakovanje gotovih kora za rozen tortu
- 250 g prah šećera
- kašika vode
- polovina limunovog soka
- kašika malina ekstrakta
Priprema:
Mleko i šećer stavite u šerpu pa na šporet da provre, uz povremeno mešanje. Onda sklonite sa šporeta pa dodajte seckan maslac. Mešajte sve dok se ne otopi, pa umešajte mlevene orahe. Toplim filom mažite pripremljene kore. Poslednju koru nemojte da mažete. Ostavite da se torta ohladi pa preko stavite providnu foliju i neku deblju knjigu. Ostavite tako sat vremena. Pomešajte sastojke za glazuru pa mešajte kašikom dok smesa ne postane homogena. Preko torte rasporedite glazuru pa je ostavite u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROZEN TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, još ukusnija od one iz poslastičarnice
Slatka i aromatična, nema ko neće tražiti dodatno parče.
POSNA ROZEN TORTA Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po starom receptu baka Anđe
Očaravajuća poslastica popraviće vam raspoloženje u trenu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)