ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

posna rozen torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 ml mleka 
  • 300 g šećera
  • 300 g mlevenih oraha 
  • 250 g margarina
  • jedno pakovanje gotovih kora za rozen tortu 
  • 250 g prah šećera
  • kašika vode
  • polovina limunovog soka
  • kašika malina ekstrakta

Priprema:

Mleko i šećer stavite u šerpu pa na šporet da provre, uz povremeno mešanje. Onda sklonite sa šporeta pa dodajte seckan maslac. Mešajte sve dok se ne otopi, pa umešajte mlevene orahe. Toplim filom mažite pripremljene kore. Poslednju koru nemojte da mažete. Ostavite da se torta ohladi pa preko stavite providnu foliju i neku deblju knjigu. Ostavite tako sat vremena. Pomešajte sastojke za glazuru pa mešajte kašikom dok smesa ne postane homogena. Preko torte rasporedite glazuru pa je ostavite u frižideru. Prijatno!

@moja.trpeza MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading