ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 300 g šećera
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g margarina
- jedno pakovanje gotovih kora za rozen tortu
- 250 g prah šećera
- kašika vode
- polovina limunovog soka
- kašika malina ekstrakta
Priprema:
Mleko i šećer stavite u šerpu pa na šporet da provre, uz povremeno mešanje. Onda sklonite sa šporeta pa dodajte seckan maslac. Mešajte sve dok se ne otopi, pa umešajte mlevene orahe. Toplim filom mažite pripremljene kore. Poslednju koru nemojte da mažete. Ostavite da se torta ohladi pa preko stavite providnu foliju i neku deblju knjigu. Ostavite tako sat vremena. Pomešajte sastojke za glazuru pa mešajte kašikom dok smesa ne postane homogena. Preko torte rasporedite glazuru pa je ostavite u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:

DANIJELINA SAHER TORTA U SAVRŠENOM SPOJU DŽEMA I ČOKOLADE Savršena za svaku svečanost
Napravite čuvenu austrijsku poslasticu po receptu Danijele Šoškić iz Požarevca.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.

PESAK TORTA Fenomenalna nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive.

POSNA TORTA BELI ANĐEO Raskošna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Neodoljiva i ukusna, za prave sladokusce.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.
Komentari (0)