POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, pravićete stalno

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz posni pire krompir ili kuvani pirinač.

posne ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za ćufte:

  • 200 g kuvanog krompira
  • 150 g kuvanog pirinča
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • kašičica peršuna
  • kašičica origana
  • kašičica soja sosa

Za crveni sos:

  • glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 500 ml paradajz sosa
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • kašičica šećera
  • kašičica origana
  • 1 lovorov list 
  • 2 kašike peršuna
  • 200 ml vode

Priprema:

Kuvani krompir ogulite i izgnječite, dok ne dobijete pire. Onda dodajte kuvani pirinač, mlevene ovsene pahuljice, narendanu šargarepu, sitno seckani luk i beli luk, luk, so, biber, peršun, origano i soja sos. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.  Rukom oblikujte ćufte, pa ih poređajte na tanjir.  Prodinstajte lukove sa mako vode, sve dok ne postanu staklasti, zatim umešajte paradajz sos ili pasirani paradajz, koncentrat paradajza, so, biber, šećer, origano i lovorov list. Dobro promešajte. Sipajte vodu pa pustite da sos počne da ključa.  Dodajte pažljivo formirane ćufte u šerpu sa sosom, pa kuvajte 20 do 25 minuta, na srednjoj temperaturi. Umešajte seckani peršun. Služite toplo uz prilog po želji. 

Pomfrit od batata Sastojci: 1 batat So Peršun Maslinovo ulje Priprema: Oljuštite batat i isecite na tanke trakice. Premažite maslinovim uljem, pospite solju i peršunom, pa pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite toplo i uživajte u hrskavom, zdravom pomfritu! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pomfit #batat #viral_video #viralvideos #foryoupage #foruyou #fyppppppppppppppppppppppp ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)