POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, pravićete stalno
Najbolje služite uz posni pire krompir ili kuvani pirinač.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

STARINSKA CICVARA Prepuna sira i kajmaka, savršena za doručak
Pravi se lako, a držaće vas dugo sitim.

NJOKE OD KESTENA Ukusne i drugačije, pravićete stalno
Priprema je jednostavna, a preukusne.

POSNI GRAŠAK NA VODI Ukusno jelo koje se pravi lako, za savršen ručak
Ukusno, zasitno jelo koje krepi organizam u trenu.

SLASNE LOVAČKE ŠNICLE Po receptu bez mane, a meso se lepi za prste
Fenomenalne i slasne, nema ko vam neće tražiti recept.
Za ćufte:
- 200 g kuvanog krompira
- 150 g kuvanog pirinča
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 veća šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- kašičica soli
- pola kašičice bibera
- kašičica peršuna
- kašičica origana
- kašičica soja sosa
Za crveni sos:
- glavica luka
- 2 čena belog luka
- 500 ml paradajz sosa
- 1 kašika koncentrata paradajza
- kašičica soli
- pola kašičice bibera
- kašičica šećera
- kašičica origana
- 1 lovorov list
- 2 kašike peršuna
- 200 ml vode
Priprema:
Kuvani krompir ogulite i izgnječite, dok ne dobijete pire. Onda dodajte kuvani pirinač, mlevene ovsene pahuljice, narendanu šargarepu, sitno seckani luk i beli luk, luk, so, biber, peršun, origano i soja sos. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Rukom oblikujte ćufte, pa ih poređajte na tanjir. Prodinstajte lukove sa mako vode, sve dok ne postanu staklasti, zatim umešajte paradajz sos ili pasirani paradajz, koncentrat paradajza, so, biber, šećer, origano i lovorov list. Dobro promešajte. Sipajte vodu pa pustite da sos počne da ključa. Dodajte pažljivo formirane ćufte u šerpu sa sosom, pa kuvajte 20 do 25 minuta, na srednjoj temperaturi. Umešajte seckani peršun. Služite toplo uz prilog po želji.

STARINSKI KOMISBROT Jednostavni kolač koji savršeno ide uz kafu ili čaj
Jednostavan kolač bogat suvim grožđem, prste da poližete.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Očaravajuća poslastica koja super ide uz šolju kafe
Kremasta i preukusna, za sve prilike.

ZAPEČENA PILETINA SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Gurmanski specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja
Zasitno jelo pomera granice dobrog ukusa.

NJOKE OD KESTENA Ukusne i drugačije, pravićete stalno
Priprema je jednostavna, a preukusne.

KIKIRIKI TORTA Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko
Nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)