POTAŽ OD POVRĆA Ukusan i kremast, a posan, okrepiće vas u trenu
Najbolje služite uz dvopek.
Potrebno je:
- 4 krompira srednje veličine, isečena na kockice
- 1 srednja glavica crnog luka, isečena na kockice
- 2 stabljike celera, sitno iseckane
- 2 velike šargarepe, isečene na kockice
- 1 ½ šolja zamrznutog graška
- 1 ½ šolja zamrznutog kukuruza šećerca
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 litar bujona od povrća
- 1 šolja mleka ili biljnog mleka
- 2 kašičice sušenog timijana
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
- 2 kašike ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, pa dodajte crni luk i pržite, sve dok ne postane staklast. Onda dodajte celer i šargarepu i dinstajte 5 minuta. Zatim, dodajte seckani krompir, timijan i beli luk i kuvajte oko minut. Dodajte čorbu od povrća, pa stavite da provri i kuvajte, oko 20 minuta, dok ne omekša. Skinite sa šporeta pa izmiksajte štapnim mikserom. Onda vratite na šporet pa dodajte grašak, kukuruz i mleko. Posolite i pobiberite, pa kuvajte oko 5 minuta. Pospite potaž seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)