POTAŽ OD POVRĆA Ukusan i kremast, a posan, okrepiće vas u trenu
Najbolje služite uz dvopek.

Potrebno je:
- 4 krompira srednje veličine, isečena na kockice
- 1 srednja glavica crnog luka, isečena na kockice
- 2 stabljike celera, sitno iseckane
- 2 velike šargarepe, isečene na kockice
- 1 ½ šolja zamrznutog graška
- 1 ½ šolja zamrznutog kukuruza šećerca
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 litar bujona od povrća
- 1 šolja mleka ili biljnog mleka
- 2 kašičice sušenog timijana
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
- 2 kašike ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, pa dodajte crni luk i pržite, sve dok ne postane staklast. Onda dodajte celer i šargarepu i dinstajte 5 minuta. Zatim, dodajte seckani krompir, timijan i beli luk i kuvajte oko minut. Dodajte čorbu od povrća, pa stavite da provri i kuvajte, oko 20 minuta, dok ne omekša. Skinite sa šporeta pa izmiksajte štapnim mikserom. Onda vratite na šporet pa dodajte grašak, kukuruz i mleko. Posolite i pobiberite, pa kuvajte oko 5 minuta. Pospite potaž seckanim peršunom.
Možda vas zanima:

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Okrepiće vas u trenu, a zdrav i ukusan
Lagan i ukusan, osvežiće vas u trenu.

POTAŽ OD BROKOLIJA Kremast i lagan, okrepiće vas u trenu
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

PROLEĆNI POTAŽ Krem čorba od pečuraka puna vitamina, krepi organizam u trenu
Kremast i lagan, prava vitaminska bomba.

KREM ČORBA OD KARFIOLA Kremasta i lagana, a puna vitamina, pravićete stalno
Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo.

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.

SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Okrepiće vas u trenu, a zdrav i ukusan
Lagan i ukusan, osvežiće vas u trenu.

JUŽNI VETAR TORTA Starinska poslastica kojoj je nemoguće odoleti, ukusa koji priča priče
Očaravajuća i fenomenalna, pogodna za sve svečane prilike.

RIBLJI ĆEVAPI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, jedu se i mrsnim danima
Dodajte sos ili prilog po želji.
Komentari (0)