POTAŽ OD POVRĆA Ukusan i kremast, a posan, okrepiće vas u trenu

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz dvopek.

potaž od povrća
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 krompira srednje veličine, isečena na kockice
  • 1 srednja glavica crnog luka, isečena na kockice
  • 2 stabljike celera, sitno iseckane
  • 2 velike šargarepe, isečene na kockice
  • 1 ½ šolja zamrznutog graška
  • 1 ½ šolja zamrznutog kukuruza šećerca
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 litar bujona od povrća
  • 1 šolja mleka ili biljnog mleka
  • 2 kašičice sušenog timijana
  • 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, pa dodajte crni luk i pržite, sve dok ne postane staklast. Onda dodajte celer i šargarepu i dinstajte 5 minuta. Zatim, dodajte seckani krompir, timijan i beli luk i kuvajte oko minut. Dodajte čorbu od povrća, pa stavite da provri i kuvajte, oko 20 minuta, dok ne omekša. Skinite sa šporeta pa izmiksajte štapnim mikserom. Onda vratite na šporet pa dodajte grašak, kukuruz i mleko. Posolite i pobiberite, pa kuvajte oko 5 minuta. Pospite potaž seckanim peršunom. 
 

@moja.trpeza Peršun je dobro piti za detoksikaciju, čišćenje bubrega, smanjenje nadutosti, jačanje imuniteta i regulisanje krvnog pritiska. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #persun ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading