POTAŽ OD POVRĆA Ukusan i kremast, a posan, okrepiće vas u trenu
Najbolje služite uz dvopek.
Potrebno je:
- 4 krompira srednje veličine, isečena na kockice
- 1 srednja glavica crnog luka, isečena na kockice
- 2 stabljike celera, sitno iseckane
- 2 velike šargarepe, isečene na kockice
- 1 ½ šolja zamrznutog graška
- 1 ½ šolja zamrznutog kukuruza šećerca
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 litar bujona od povrća
- 1 šolja mleka ili biljnog mleka
- 2 kašičice sušenog timijana
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
- 2 kašike ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, pa dodajte crni luk i pržite, sve dok ne postane staklast. Onda dodajte celer i šargarepu i dinstajte 5 minuta. Zatim, dodajte seckani krompir, timijan i beli luk i kuvajte oko minut. Dodajte čorbu od povrća, pa stavite da provri i kuvajte, oko 20 minuta, dok ne omekša. Skinite sa šporeta pa izmiksajte štapnim mikserom. Onda vratite na šporet pa dodajte grašak, kukuruz i mleko. Posolite i pobiberite, pa kuvajte oko 5 minuta. Pospite potaž seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)