PUNJENI PARADAJZ SA MLEVENIM MESOM Sočni specijalitet od kog će vam poći voda na usta
Jelo koje će obožavati cela porodica.

Potrebno je:
- 1/2 šolje pirinča dugog zrna
- 2 kašike ulja + za podmazivanje posude za pečenje
- 1 veća glavica crvenog luka, sitno iseckanog
- 1/2 glavice crnog luka, sitno iseckanog
- 4 čena belog luka, ispasirana
- 250 g nemasne mlevene junetine (može i svinjskog mesa ili ćuretine)
- so i mleveni crni biber po ukusu
- 1 kašičica mlevenog kima
- 3/4 kašičice sušenog origana
- 1/2 kašičice aleve paprike
- 1/8 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 2 šolje paradajz pirea
- 1/2 šolje belog vina
- 1/4 šolje vode
- 1 šolja seckanog svežeg peršuna
- 1/4 šolje seckane sveže nane
- 6 velikih paradajza
- ekstra devičansko maslinovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Operite dobro pirinač, pa stavite u posudu i prelijte vodom. Pustite da odstoji pola sata, pa ocedite. Propržite crveni luk na zagrejanom ulju, sve dok ne postane staklast. Zatim, umešajte beli luk i kratko propržite. Onda dodajte mleveno meso, so, biber, kim, origano, mlevenu začinsku papriku i muskantni oraščić. Meso dinstajte oko 5 minuta, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte pirinač, paradajz pire, belo vino i vodu. Ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i krčkajte desetak minuta. Posolite i pobiberite, pa začinite. Operite paradajz pa isecite vrhove i ostavite ih sa strane. Izdubite kašičicom, pa sredinu sitno iseckajte i ostavite sa strane. Na dno vatrostalne posude stavite seckani deo, kao i crni luk. Pripremljenom smesom napunite paradajz, pa ga pokrijte odsečenim vrhovima (poklopcima). Pažljivo nalijte oko 3/4 šolje vode. Malo posolite i pouljite. Prekrijte folijom i pecite 30 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Onda otkrijte i pecite još 45 minuta do sat vremena. Prijatno!
Možda vas zanima:

SOČNE ĆUFTICE SA KROMPIR PIREOM Jelo koje svi vole, u savršenom spoju ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.

DRUGAČIJE LAZANJE Sa pistaćima i ovom namirnicom, nema ko vam neće tražiti recept
Slasne i aromatične, prste da poližete.

GRAŠAK SA PILETINOM ZA POČETNIKE Ručak koji se pamti ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz pavlaku.

PASULJ SA KOBASICOM Držaće vas dugo sitim, a greje dušu i telo
Konkretno, zasitno jelo zbog kojeg će ukućani stajati u redu za još.

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Savršen spoj baklave i čizkejka u jednoj poslastici.

SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Okrepiće vas u trenu, a zdrav i ukusan
Lagan i ukusan, osvežiće vas u trenu.

JUŽNI VETAR TORTA Starinska poslastica kojoj je nemoguće odoleti, ukusa koji priča priče
Očaravajuća i fenomenalna, pogodna za sve svečane prilike.

RIBLJI ĆEVAPI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, jedu se i mrsnim danima
Dodajte sos ili prilog po želji.
Komentari (0)