PUNJENI PARADAJZ Sočno jelo koje obara s nogu, a uspeva BAŠ svima

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, nestaće sa stola odmah.

punjeni paradajz
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 paradajza
  • 100 g pirinča
  • 1 manja glavica crnog luka
  •  2 čena belog luka
  • 1/3 sveže vezice peršuna
  • 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • pola kašičice  mlevene kurkume
  • so
  • biber po ukusu

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite lukove pa ih sitno iseckajte. Prodinstajte 10 minuta, na maslinovom ulju. Operite paradajz, pa mu odsecite kapice sa peteljkom i odložite ih sa strane. Zatim paradajz izdubite, unutrašnjost ocedite, iseckajte i dodajte u posudu u kojoj se dinsta luk. Prodinstajte još nekoliko minuta, a za to vreme dobro operite pirinač i kuvajte ga 7 minuta. Onda procedite pirinač i dodajte u šerpu sa lukom. Krčkajte par minuta, pa sipajte malo vode. Na kraju, umešajte seckani peršun. Posolite, pa dodajte kurkumu i biber. Pripremljenom smesom napunite izdubljeni paradajz. Poređajte na pleh za pečenje. Pecite oko pola sata,  u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

@moja.trpeza Ovi kulinarski trikovi će vam pomoći da postanete šef u svojoj kuhinji #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #food ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading