PUNJENI PARADAJZ Sočno jelo koje obara s nogu, a uspeva BAŠ svima
Sočan i slasan, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 4 paradajza
- 100 g pirinča
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/3 sveže vezice peršuna
- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- pola kašičice mlevene kurkume
- so
- biber po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite lukove pa ih sitno iseckajte. Prodinstajte 10 minuta, na maslinovom ulju. Operite paradajz, pa mu odsecite kapice sa peteljkom i odložite ih sa strane. Zatim paradajz izdubite, unutrašnjost ocedite, iseckajte i dodajte u posudu u kojoj se dinsta luk. Prodinstajte još nekoliko minuta, a za to vreme dobro operite pirinač i kuvajte ga 7 minuta. Onda procedite pirinač i dodajte u šerpu sa lukom. Krčkajte par minuta, pa sipajte malo vode. Na kraju, umešajte seckani peršun. Posolite, pa dodajte kurkumu i biber. Pripremljenom smesom napunite izdubljeni paradajz. Poređajte na pleh za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PUNJENI PARADAJZ SA MLEVENIM MESOM Sočni specijalitet od kog će vam poći voda na usta
Jelo koje će obožavati cela porodica.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)