PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 400 g krompira
- 250 g šargarepe
- 150 g šampinjona
- 1 kriška starog hleba
- voda
- so
- biber
- začini po ukusu
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- malo brašna ili prezle
- pasirani paradajz ili sos od paradajza
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu činiju izdrobite krišku hleba, pa nalijte vodu , promešajte i ostavite da upije vodu. Stavite da se kuvaju šargarepa i krompir,oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Operite i izrendajte šampinjone, pa izgnječite čen belog luka i dodajte šapinjonima. Povrće operite u hladnoj vodi i narendajte. U jednoj posudi spojite rendanu šargarepu, krompir sa šampinjonima i luk. Onda dodajte oceđen hleb. Zamesite sve sastojke, pa oblikujte pljeskavice, i uvaljajte ih u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pljeskavice sve dok ne porumene sa jedne strane, pa okrenite i pecite sa druge strane 5 do 8 minuta. Pečene pljeskavice premažite paradajz sosom.
Možda vas zanima:
PLJESKAVICE OD BROKOLIJA Prave se brzo i lako, a deca će ih obožavati
Posne i slasne, pravićete stalno.
POSNE PLJESKAVICE OD KARFIOLA Toliko su slasne da ćete polizati i tanjir, a ne goje
Sočne i preukusne, prste da poližete.
PLJESKAVICE OD TIKVICA BUDE SVA ČULA Mekane i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.
PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)