PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 400 g krompira
- 250 g šargarepe
- 150 g šampinjona
- 1 kriška starog hleba
- voda
- so
- biber
- začini po ukusu
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- malo brašna ili prezle
- pasirani paradajz ili sos od paradajza
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu činiju izdrobite krišku hleba, pa nalijte vodu , promešajte i ostavite da upije vodu. Stavite da se kuvaju šargarepa i krompir,oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Operite i izrendajte šampinjone, pa izgnječite čen belog luka i dodajte šapinjonima. Povrće operite u hladnoj vodi i narendajte. U jednoj posudi spojite rendanu šargarepu, krompir sa šampinjonima i luk. Onda dodajte oceđen hleb. Zamesite sve sastojke, pa oblikujte pljeskavice, i uvaljajte ih u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pljeskavice sve dok ne porumene sa jedne strane, pa okrenite i pecite sa druge strane 5 do 8 minuta. Pečene pljeskavice premažite paradajz sosom.
Možda vas zanima:
PLJESKAVICE OD BROKOLIJA Prave se brzo i lako, a deca će ih obožavati
Posne i slasne, pravićete stalno.
POSNE PLJESKAVICE OD KARFIOLA Toliko su slasne da ćete polizati i tanjir, a ne goje
Sočne i preukusne, prste da poližete.
PLJESKAVICE OD TIKVICA BUDE SVA ČULA Mekane i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.
PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)