POSNI KROMPIR PAPRIKAŠ Ukusan i slasan, a krepi organizam u trenu
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 1,5 kg krompira
- 3 glavice luka
- 3 šargarepe
- mlevena začinska paprika
- 1-2 kašike paradajz pirea
- ulje
- biber
- suvi biljni začin
- peršun
- celer
Priprema:
Oljuštite krompir pa ga isecite na krupne kocke. Propržite na ulju sitno seckan crni luk, pa umešajte šargarepu sečenu na kolutove. Kada luk postane staklast dodajte krompir i kašičicu soli. Dinstajte uz dolivanje vode, pa umešajte mlevenu začinsku papriku. Prelijte toplom vodom da ogrezne pa kuvajte, sve dok krompir ne omekša. Dodajte paradajz pire i suvi biljni začin, pa zapržite belom zaprškom (pomešajte kašiku brašna u 50 ml vode).
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Ovako ga prave monasi na Hilandaru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočan i ukusan, a držaće vas dugo sitim.
POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.
RIBLJI PAPRIKAŠ Posno jelo koje će vas dugo držati sitim, savršenog ukusa
Posno, a zasitno jelo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)