ZAGORSKE ŠTRUKLE Titovo omiljeno jelo u slasnom spoju ukusa, bićete oduševljeni

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, pravićete stalno

zagorske štrukle
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 250 g glatkog brašna
  • 250 g oštrog brašna
  • 3 jaje
  • so
  • 3 dcl vode
  • 0,5 dcl ulja
  • 75 grama svežeg sira
  • pola litre pavlake za kuvanje

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, ulje., jaje, vodu i so. Zamesite testo pa ga ostavite pola sata da odstoji. Zatim ga razvucite što tanje. U jednoj posudi pomešajte sir, so i jaja pa pospite po testu. Urolajte pa secite na kocke, praveći štrukle. Kuvajte ih po 3 minuta, sa svake strane, u loncu sa proključalom vodom sa soli i uljem. Na kraju, kuvane štrukle stavite u vatrostalnu posudu pa prelijte pavlakom za kuvanje. Pecite sve dok ne porumene.

Kokos rapsodija Sastojci: 200 g kokosa 200 g blendiranog badema 1 puding od vanile 1 limun (kora) 1 kašika meda Priprema: Pomešajte puding od vanile, kokos, badem, med i narendanu koru limuna dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite uz preliv od pistaća i uživajte u rapsodiji ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - Franklin Saint

 

 

Komentari (0)