POSNA PITA SA PRAZILUKOM I SPANAĆEM Savršen doručak, najbolje služite uz sojin jogurt
Uspeva svima, a sočna i slasna.
Potrebno je:
- gotove tanke kore
- 1 veći praziluk
- 300 g šampinjona
- 100 g spanaća
- 3 čena belog luka
- suvi začin
- biber po želji
- 2 kašike ajvara
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno seckan luk propržite na ulju, pa dodajte sečene šampinjone. Zatim, umešajte baren i isečen spanać. Dodajte seckan beli luk i suvi biljni začin. Kore premažite nadevom i uvijte u rolat. Poređajte u pleh obložen pek papirom, pa pospite susamom. Isecite malo rolnice i pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA Jedini recept koji će vam ikada trebati
Sočna i slasna, pravićete stalno.
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)