POSNI GIROS Ukusa koji govori 1000 jezika, nećete da primetite da nedostaje meso

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

posni giros
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za posno meso:

  • 1 ½ kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk isečen na kockice
  • 300 g pečuraka
  • 2-3 čena belog luka, sitno isekana
  • 3 kašičice mešavine origana, majčine dušice, slatke paprike, bibera, soli
  • 60 ml povrtnog bujona
  • 1 kašika paradajz paste
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 ½ kašičica sirćeta

Ostali sastojci:

  • 2-4 lepinje za giros
  • 1 mala glavica zelene salate
  • 2-3 paradajza
  • 1 krastavac

Priprema:

Naseckajte luk na kockice, a pečurke na komade veličine zalogaja. Propržite pečurke na zagrejanom maslinovom ulju u tiganju, 3 do 5 minuta. Onda dodajte beli luk i začinite, pa pržite još minut. Sipajte čorbu od povrća i paradajz pastu pa promešajte da se sjedini. Zatim, dodajte soja sos, javorov sirup i sirće. Kuvajte još nekoliko minuta, pa isključite. U lepinje za giros stavite mešavinu, povrće i dodatke. Prijatno!

Pohovano savršenstvo od banana Sastojci: 2 zrele banane 50 g mlevenih oraha, badema ili lešnika Borovnice po ukusu 100 g posne bele čokolade Priprema: 1. Pripremite banane – oljuštite ih, prepolovite i podelite na manje komade. 2. Dodajte orašaste plodove – pospite izblendirane orahe, bademe ili lešnike po bananama, tako da se lepo oblože. 3. Pecite – zagrejte pleh i ispecite banane sa svih strana dok ne dobiju blago zlatnu boju. 4. Serviranje – na tanjir sipajte borovnice, poređajte tople banane i prelijte ih otopljenom posnom belom čokoladom. 5. Uživajte – poslužite odmah dok je desert topao i čokolada se divno razliva preko banana! Savršen posni desert gotov za par minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pohovano #njaminjam😋 #viral_video #viralvideos #foruyou ♬ bounce (i just wanna dance) - фрози & joyful

Komentari (0)