GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.

Za meso:
Možda vas zanima:

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
- 1 kg pilećeg mesa
- 1 mali luk
- 5 čenova belog luka, sitno naseckanog
- 1/4 šolje prezle
- 1 kašika sušenog origana
- 2 kašičice mlevenog kima
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica paprike
- ½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera
Za prilog:
- 8 komada lepinja za giros, zagrejanih
- 130 g caciki sosa
- 3 paradajza, naseckana
- 1 crveni luk, tanko nasečen
- 1 srce zelene salate, sitno iseckane
- 60 g kravljeg sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Crni i beli luk u blender sitno iseckajte u blenderu, pa zasebno izblendajte piletinu. Onda pomešajte meso, luk i beli luk sa solju, biberom, prezlama, origanom, kimom i paprikom. Čistim rukama dobro sjedinite i promešajte i zgnječite. Utisnite u pleh obložen pek papirom i pecite 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni.Ostavite da odstoji 20 minuta, pa prebacite u frižider, najbolje preko noći ili bar nekoliko sati. Isecite meso na tanke trake pa zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Sa malo ulja premažite dno tiganja, pa kada se zagreje dodajte meso i pecite minut do dva, sa svake strane, dok ne porumeni i postane hrskavo. U toplu lepinju stavite meso preliveno paradajzom, lukom, zelenom salatom, cacikijem i fetom. Uživajte u girosu. Prijatno!

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)