POSNI SATARAŠ Jednostavno jelo u savršenom spoju ukusa

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji..

sataraš na vodi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 paprika babura
  • 5 glavica crnog luka
  • 850 g pelata
  • biber po ukusu
  • malo ulja
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • na vrh kašičice šećera

Za pirinač:

  • 300 g pirinča
  • ulje
  • 2 kašičice mešavine suvih začina

Priprema:

Luk očistite i iseckajte na kockice. Papriku očistite i iseckajte na trake. Zatim, propržite luk na malo ulja sa mrvicom šećera. Kada požuti dodajte seckanu papriku i mešavinu suvih začina. Dodajte pelat i dinstajte, sve dok ne ispari tečnost. Pobiberite. Propržite pirinač u tiganju sa malo ulja, pa umešajte suve začine i prelijte vodom. Kuvajte na tihoj vatri, pa umešajte u sataraš. Sve dobro pomešajte. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading