IMAMO RECEPT ZA ČUVENI BUGARSKI SATARAŠ Najjeftiniji i najukusniji ručak koji ćete pojesti ovog leta

Jelena Vukelić

15:00

Sezonski recepti 0

Sataraš se može praviti na bezbroj načina, svako od nas ima svoj savršen recept, ali za bugarski sataraš kažu da je najjeftinija varijanta ovog jela.

sataraš
Shutterstock

Sastojci:

1 patlidžan
3 paprik2
2 glavice crnog luka
3 paradajza
50 gr peršuna
5-6 čena belog luka
200 gr domaćih kobasica
Ulje, so, biber
100 mililitara paradajz sosa

Priprema:

Očistite i poslolite, a zatim isecite patlidžan na kriške. Prepržite ga na ulju. Zatim ga sklonite sa strane, a u tom istom tiganju ispržite paprike koje su isečene na trake. Posle njih isecite kobasice pa ih ispržite. Kad i kobasice ispržite sklonite i njih iz tiganja. U isti tiganj predinstajte crni luk, a potom i paradajz. Beli luk, ulje i peršun iseckajte sitno i koristite za prelivanje. U tepsiju ili vatrostalnu činiju slažite red paradajz sosa preprženog sa lukom, pa red patlidžana, red paprika, red peršuna, red kobasica i slažite dok ne istrošite materijal, a zatim prelijte sa paradajz sosom i ostavite 10 minuta da se ukrčka.

Komentari (0)

Loading