NEODOLJIVI KRAMBL SA JABUKAMA I SIROM Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj
Priprema je jednostavna, a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 750 g jabuka
- 100 g smeđeg šećera
- dve kašičice fino seckanog konzerviranog đumbira
- 300 g jagoda
- 100 g neslanog putera, i malo za podmazivanje
- 250 g prosejanog brašna
- 100 g po mogućstvu čedar sira
- rendana kora jednog limuna
- 75 g krupnog smeđeg šećera
- kašika meda
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Jabuke oljuštite i očistite od semenki, pa ih isecite na kriške debljine 1 cm. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim ih poprskajte šećerom i đumbirom, pa ravnomerno rasporedite jagode po njima. Puter isecite na manje komadiće, pa ga stavite u posudu zajedno sa brašnom. Prstima mesite sve dok smesa ne postane mrvičasta. Onda izmrvite sir, pa dodajte rendanu limunovu koru i braon šećer. Polako rasporedite izmrvljeno testo preko voća. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Potom ga izvadite i prelijte medom. Vratite kolač u rernu i pecite još 5 do 10 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)