PALAČINKE OD KROMPIRA Slani specijalitet sa šunkom koji budi sva čula
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SLANE PALAČINKE SA PEČURKAMA Neodoljive i sočne, a idealne za druženje sa prijateljima
Toliko su dobre, da najbolje odmah stavite duplu meru.

LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?

SLANE PALAČINKE Super ideja kada vam dođu gosti, tope se u ustima
Probajte palačinke na malo drugačiji način. Umesto poslastice, napravite slano jelo. Ukus je podjednako dobar.

JEFTINO ZA NAPRAVITI Palačinke od krompira možete praviti za doručak ili večeru
Svima će se dopasti.
- 1 kg krompira
- 200 g brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml mineralne vode
- 2 jajeta
- 250 g šunke
- 2 čena belog luka
- so, peršun, ulje
- 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Oljuštite krompir, pa ga sitno narendajte i ocedite. Dodajte mu brašno, mleko i sitno narendanu šunku. U sve umešajte razmućena jaja, malo soli, biber, naseckani peršun, izgnječeni beli luk i suvi biljni začin. Zatim dodajte mineralnu vodu. Zagrejte malo ulja u tiganju i ravnomerno u njega, kao palačinku, rasporedite pripremljenu smesu. Pecite palačinke s obe strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)