POSNE PALAČINKE NA VODI Mekane i sočne, nimalo ne zaostaju za onim mrsnim
Filujte slanim ili slatkim prilogom po želji.
Potrebno je:
- 1 šolja brašna
- 1 šolja gazirane vode
- prstohvat soli
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i šećer. Onda sipajte gaziranu vodu uz neprestano mešanje, sve dok ne dobijete glatko testo. Zatim, pustite da odmori 5-10 minuta. Sipajte smesu u zagrejan tiganj pa pecite na srednjoj temperaturi, dok ne porumene. Zatim ih okrenite i pecite sa druge strane još minut-dva. Premažite palačinke filom po izboru.
Možda vas zanima:
POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.
POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nimalo ne zaostaju za originalom, biće mekane i vazdušaste
Služite tople, prelivene javorovim sirupom.
POSNE KINOA PALAČINKE Treba vam samo 2 sastojka, a biće vazdušaste i sočne
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
PALAČINKE OD HELJDE Mekane i vazdušaste, a posne
Dodajte slani ili slatki prilog po želji i uživajte.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)