MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta
Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.
Potrebno je:
- 600 g pasulja
- 4 kašičice soli
- 2 kašike crvene mlevene paprike
- 2 crna luka
- 4 čena belog luka
- nana
- 2 ljute paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpu sipajte pasulj, pa prelijte vodom i ostavite preko noći. Onda procedite pa nalijte novu vodu. Dodajte sečen crni luk, pa posolite i pobiberite. Nakon što proključa umešajte nanu, pa kuvajte još 10 minuta, uz povremeno mešanje. Prebacite sve u vatrostalnu posudu, pa pospite mlevenom crvenom paprikom. Promešajte dobro, pa dodajte beli luk i još vode. Preko stavite paprike. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, pojačajte temperaturu na 200 stepeni, pa pecite prebranac još 25 minuta.
Možda vas zanima:
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)