MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta
Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.


VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.
- 600 g pasulja
- 4 kašičice soli
- 2 kašike crvene mlevene paprike
- 2 crna luka
- 4 čena belog luka
- nana
- 2 ljute paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpu sipajte pasulj, pa prelijte vodom i ostavite preko noći. Onda procedite pa nalijte novu vodu. Dodajte sečen crni luk, pa posolite i pobiberite. Nakon što proključa umešajte nanu, pa kuvajte još 10 minuta, uz povremeno mešanje. Prebacite sve u vatrostalnu posudu, pa pospite mlevenom crvenom paprikom. Promešajte dobro, pa dodajte beli luk i još vode. Preko stavite paprike. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, pojačajte temperaturu na 200 stepeni, pa pecite prebranac još 25 minuta.

ŠOK! ILON MASK PRODAO "X": Najbogatiji čovek zaradio 30 milijardi evra!

NIKO NEMA PRAVO DA DRŽI 250 ZAPOSLENIH KAO TAOCE Ministarka Mesarović poslala podršku "Informeru": Očekujem da će novinarska udruženja jasno osuditi ovaj napad

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

PUŠTAJU MUZIKU I DRŽE NOVINARE KAO TAOCE: Blokada Informera ušla u peti sat (VIDEO)

POBEGLI CRVENOJ ZVEZDI: Košarkaši Dubaija obavili lak posao protiv FMP-a

DRAMATIČAN SNIMAK IZ ODžAKA: Reka "nosi" jednu od vikendica, podzemne vode prave dodatni problem
DA LI OVO SKRIVENA PORUKA BIVŠEM KLUBU Njegoševa neobična grimasa na licu posle golčine Zvezdi

MASK PRODAO IKS: Vrednost deonica procenjena na 30 milijardi eura

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)